Engelske chokolademuffins

En lille, lækker smagsprøve fra denne uges kagetillæg

Det skal du bruge:
2 æg
300 g sukker
1 knsp. salt
4 spsk. kakao
175 g hvedemel
100 g smør
50 g mørk chokolade, ca. 55 pct.

Pynt:
200-300 g fondant
Pastafarve

Sådan gør du:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Æg og sukker piskes - den store mængde sukker gør kagerne specielle, heri blandes salt, kakao, chokolade, mel og til sidst det smeltede, men afkølede smør. Dejen fordeles i 12 smurte muffin- eller linseforme, der stilles tæt i en lille bradepande eller aluform.

Bages ved svag varme på 150° i 25-30 minutter. Den lange bagetid gør kagerne marengsagtige. Når kagerne tages ud, synker de lidt sammen. Det betyder ikke noget. Når de er næsten kolde, tages de ud af formene.

Pynt: Af hvid fondant kan for eksempel formes stilk med blade og den runde ring i blomsten. Fondant til blomsterhovederne skal først farves røde med pastafarve. Der kan også formes stjerner og andre kreative ideer.