Espressokage

Skøn til kaffen

Samlet tid: 1 time, 20 min.
Bagetid: 40-50 min.

12 portioner

100 g smør eller margarine
2 æg
2 dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
5 tsk. espressokaffepulver
2 spsk. meget varmt vand
Glasur
25 g smør eller margarine
1 dl flormelis
1 spsk. stærk, kold kaffe
Pynt
Chokoladekaffebønner

Sådan gør du - trin for trin
1. Sæt ovnen på 175°. Smelt fedtstoffet og lad det køle af.

2. Pisk æg og sukker skummende, gerne med en håndmikser.

3. Bland mel og bagepulver. Rør blandingen i de piskede æg skiftevis med mælk og det afkølede fedtstof.

4. Rør kaffepulveret ud i det varme vand. Kom det i de piskede æg.

5. Smør og strø rasp i en randform. Hæld derefter dejen ud i formen.

6. Bag kagen på risten nederst i ovnen i 40-50 min.

7. Lad kagen stå nogle minutter i formen, inden den vendes ud på en rist for at køle af.

8. Lav glasuren: Smelt fedtstoffet og lad det køle af.

Rør flormelis og kaffe sammen. Tilsæt fedtstoffet og rør det til en jævn glasur.

9. Kom glasuren på kagen. Pynt med chokoladekaffebønnerne.