Evas banankage

Sund banankage til klassens time

Foto: Martin Tanggaard

(23 personer)

Det skal du bruge:
3 bananer, ca. 350 g
1 dl appelsinsaft
1 revet æble
4 æg (L)
200 g sukker
150 g hvedemel
125 g hvid hvede
1½ spsk. bagepulver
1 dl flydende margarine
50 g rosiner
50 g hasselnøddekerner, grofthakkede

Pynt:
50 g chokolade 85 %, revet
Evt. 10 g hasselnøddeflager

Bag også:
Drømmekage
Cookies
 

TIP

  • Kagen er fryseegnet uden chokoladeovertræk.
  • Det anbefales, at de fleste af kagerne serveres den dag, de er bagt eller dagen derpå.
    Kagerne tørrer hurtigere ud, når fedtindholdet er reduceret.

Sådan gør du:
1. Mos bananerne og bland mosen med appelsinsaften. Skyl og riv æblet.

2. Pisk æg og sukker til en luftig masse.

3. Rør hvedemel, hvid hvede og bagepulver i æggemassen skiftevis med den fl ydende margarine, bananblandingen og det revne æble.

4. Vend rosiner og hakkede nødder i til sidst.

5. Fordel dejen i en tærteform (ca. 25 cm) smurt med et meget tyndt lag olie.

6. Bag Evas banankage ved 175° varmluft i ca. 40 min.

7. Drys revet chokolade på den bagte kage, lad den smelte og smør den ud, til kagen er overtrukket med et tyndt lag chokolade. Drys eventuelt lidt hasselnøddeflager over chokoladen

8. Lad kagen afkøle på en bagerist.

Energi pr. person:
50 g kage = 150 kcal/630 kJ

Protein: 8 % (3 g)
Fedt: 32,5 % (6 g)
Kulhydrat: 58 % (22 g)
Tilsat sukker: 26 % (10 g)
Kostfibre: 1,5 % (1,2 g)

Dommerkommentar:
Evas banankage er dejlig "svampet" og smagfuld. Et godt bud på en sundere klassens kage. Du får en god blanding af de sunde fedtsyrer og gode kostfire samt nyttige vitaminer og mineraler.

Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.