Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Ferskentærte

Ferskentærte

Dejlig tærte med masser af friske ferskner og hindbær

Mail Print

Torsdag d. 15. august 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til ferskentærte

Tid: 30 minutter.
Hviletid til dejen: I alt 2 timer.
Bagetid: 15 minutter.
Antal: 8 tærtestykker.

6 ferskner

Mørdej:

125 g smør
1 knivspids salt
100 g sukker
250 g hvedemel
2 spsk. koldt vand

En tærteform, Ø 24 cm

Vaniljecreme:

2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38 %
1 vaniljestang
2 spsk. flormelis

Pynt:

1 bakke hindbær
Lidt rørsukker

Tilbehør:

1 l vaniljeis

PRØV OGSÅ: Små kokostærter med hindbær og mascarponecreme

Fremgangsmåde til ferskentærte

Mørdej: Rør smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel og vand og ælt det forsigtigt sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time. Rul dejen ud på et bord drysset med mel og beklæd en smurt tærteform med dejen - brug helst en metalform, så får du en mere sprød tærtebund. Lad formen med dejen hvile i mindst 1 time i fryseren. Bag tærtebunden i ovnen ved 180° i ca. 15 minutter. Lad den køle af på en bagerist.

Vaniljecreme: Pisk fløden til skum med en elpisker og rør cremefraichen i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt flormelis og vaniljekorn til cremen og rør det godt rundt. Fordel vaniljecremen på tærtebunden.

Tærte: Skær fersknerne i tynde både, og læg dem tæt oven på cremen. Pynt med hindbær og drys med rørsukker. Servér kagen med rørt vaniljeis til - dvs. is, der er tøet lidt op og rørt rundt.

Tip: Du kan bruge andre frugter og bær til tærten, fx kiwi, jordbær og blommer.

PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokoladecreme

Relaterede Artikler

Portions-svampetærter med bacon

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Tærte med syltetøj og mandler

Læs mere om

  • tærter
  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Appelsintærte

Julestjerne med abrikosfyld

Æblemazarin

Pæretærte med creme

Portions-svampetærter med bacon

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Mistede kæreste og tvillinger: Jeg skulle finde meningen med livet
  • Linda blev slået ned på job: Jeg kæmpede mig tilbage
  • Trods kriminalitet: Tag bare til New York – men vær vågen 
  • Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager
  • Jacob og Jonathan mistede deres mor: Nu har vi kun far tilbage
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00