Torsdag d. 15. august 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Ferskentærte
Dejlig tærte med masser af friske ferskner og hindbær

Ingredienser til ferskentærte
Tid: 30 minutter.
Hviletid til dejen: I alt 2 timer.
Bagetid: 15 minutter.
Antal: 8 tærtestykker.
6 ferskner
Mørdej:
125 g smør
1 knivspids salt
100 g sukker
250 g hvedemel
2 spsk. koldt vand
En tærteform, Ø 24 cm
Vaniljecreme:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38 %
1 vaniljestang
2 spsk. flormelis
Pynt:
1 bakke hindbær
Lidt rørsukker
Tilbehør:
1 l vaniljeis
PRØV OGSÅ: Små kokostærter med hindbær og mascarponecreme
Fremgangsmåde til ferskentærte
Mørdej: Rør smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel og vand og ælt det forsigtigt sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time. Rul dejen ud på et bord drysset med mel og beklæd en smurt tærteform med dejen - brug helst en metalform, så får du en mere sprød tærtebund. Lad formen med dejen hvile i mindst 1 time i fryseren. Bag tærtebunden i ovnen ved 180° i ca. 15 minutter. Lad den køle af på en bagerist.
Vaniljecreme: Pisk fløden til skum med en elpisker og rør cremefraichen i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt flormelis og vaniljekorn til cremen og rør det godt rundt. Fordel vaniljecremen på tærtebunden.
Tærte: Skær fersknerne i tynde både, og læg dem tæt oven på cremen. Pynt med hindbær og drys med rørsukker. Servér kagen med rørt vaniljeis til - dvs. is, der er tøet lidt op og rørt rundt.
Tip: Du kan bruge andre frugter og bær til tærten, fx kiwi, jordbær og blommer.
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokoladecreme