Onsdag d. 28. maj 2014 - af Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring
Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme af Annemette Voss
Dette må være den flotteste fødselsdagskage, vi længe har set! Annemette Voss, vinderen af Den store bagedyst 2013, har kreeret den enkle lagkage bestående af sandkage og smørcreme. Her kan de fleste bage med! Kagen er pyntet på en sjov og inspirerende måde, men du kan jo også blot smøre kagen op med smørcreme og drysse lidt guld-sukker ud over toppen.

Opskrift på fødselsdagskage
Fødselsdagskage til 16 personer
Sværhedsgrad: Medium
Arbejdstid: 1 time og 30 minutter
Bagetid: 50 minutter
Temperatur: 175°, varmluft
Rød sandkagebund
250 g blødt smør
250 g lyst rørsukker
6 æg, str. M
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 lime, saft og fintrevet skal
1 tsk. rød pastafarve
Vaniljesmørcreme til fyld
250 g blødt smør
500 g flormelis
1⁄2 polynesisk vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer
Smørcreme til pynt
250 g blødt smør
500 g flormelis
2-3 spsk. citronsaft
I øvrigt
Flormelis + vand
Sort pastafarve til glasur (kan bl.a. fås HER >>)
Guld-sukkerkugler (kan bl.a. fås HER >>)
Lagkageplast (kagefolie)

Kagebund: Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Det tager cirka fem minutter. Tilsæt derefter ét æg ad gangen. Pisk mellem hvert æg og pisk det godt sammen. Bland bagepulver med mel og sigt det ned i dejen. Tilsæt limesaft, fintrevet limeskal og rød pastafarve og rør dejen godt sammen. Smør en springform, diameter 22 cm og beklæd bunden med bagepapir. Dejen fyldes i formen. Bag kagen ved 175° i cirka 50 minutter. Tjek eventuelt med en tandstik. Der må ikke hænge dej ved. Lad bunden køle helt af i formen, inden den tages ud. Flæk bunden i to lige tykke bunde. Skær en rand af kage væk cirka 3 cm fra kanten af hver bund - hele vejen rundt. Randen skal være 1 cm bred. Kassér den del af kagen, som skæres bort.
Vaniljesmørcreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab forsigtigt kornene ud. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljekorn til en blød smørcreme. Rør æggeblommerne i cremen. Kom vanillesmørcremen i en engangs-sprøjtepose, så er den lettere at håndtere.
Opbygning: Placér den ene kagebund i springformen, som er rengjort og foret med kagefolie. Kagebunden består af en ring af kage på 3 cm i bredden, som ligger langs kanten. Så er der en kagebund i midten - imellem de to er der et hul på 1 cm's bredde.
Kom en rand af vanillesmørcreme ned i mellemrummet og fordel dernæst et lag smørcreme oven på hele molevitten. Gentag med den anden kagebundsring og kagebund og fyld en rand af smør-creme ned i mellemrummet. Stil kagen på køl i en times tid.
Smørcreme til pynt: Pisk smør og flormelis blødt og hvidt og tilsæt citronsaft. Smør din fødselsdagskage glat op med en paletkniv. Kom resten af smørcremen i en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt fire klatter på den vertikale led på kagens kant. Glat disse klatter lidt ud med bagsiden af en lille ske. Gentag, indtil hele din fødselsdagskage er pyntet med en kant af elegant smørcreme. Afsæt små rosetter eller toppe oven på din fødselsdagskage langs kanten og pynt med guldkugler. Rør en glasur af flormelis, vand og sort pastafarve og skriv f.eks. "Tillykke" på kagens top.
Smart grej til festkagen
Skal du bruge fondant til kagen? Fondant fås i et vælg af farver.
Du kan finde fondant i mange forskellige farver HER >>
Lav smukke roser med farvet marcipan. Er du ikke helt ferm på fingrene, kan du købe roserne færdiglavet.
Vejl. pris for 250 g. marcipan 34,95 kr. eller 12 stk. maricpanroser 99,95 kr.
Køb de færdiglavede roser HER >>
Lav smukke dekorationer med tyller i alskens former.
Er kagen til en helt særlig anledning, skal du måske have fat i et kageopbygningsæt.
Du finder et stort udvalg HER >>
Årets top 10 kager
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!