Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Fragilité-kager med chokolade-nougatcreme

Fragilité-kager med chokolade-nougatcreme

Kombinationen af den mørke chokolade, den lyse nougat og de friske hindbærs syrlighed giver fragilité-kagerne en fin og raffineret smag. Samtidig er de smukke at se på, og de er ikke spor vanskelige at lave.

Mail Print

Tirsdag d. 7. januar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Lone Landmands fragilité-kager med chokolade-nougatcreme


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser

6 personer

Bunde
4 æggehvider
200 g flormelis
100 g fintmalede mandler
2 store spsk. mel

Creme
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
1 vaniljestang
50 g rørsukker
4 æggeblommer
2 store tsk. maizenamel
100 g god mørk chokolade 70 %
100 g nougat

Pynt
125 g friske hindbær
Flormelis til at drysse med




 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Creme brulé



 

Fremgangsmåde

Creme: Hæld mælk og fløde i en lille gryde. Tilsæt den flækkede vaniljestang og halvdelen af sukkeret. Varm blandingen op under omrøring.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret og maizenamelet.
Når flødeblandingen damper, hælder du den langsomt - og under piskning - i skålen med æggeblandingen.
Hæld crememassen tilbage i gryden og varm det hele op under omrøring. Lad cremen koge i et minuts tid.
Tag gryden af varmen og hæld halvdelen af cremen i en røreskål. Tilsæt henholdsvis nougat og chokolade til hver sin del af cremen og rør, til cremerne er ensartede. Sæt dem køligt.

Bunde: Tænd ovnen på 120° med varmluft.
Beklæd 3 bageplader med bagepapir og drys et tyndt lag mel på papiret.
Pisk æggehviderne, til de er helt stive (ca.
10 min.), og tilsæt flormelissen lidt efter lidt. Pisk videre i nogle minutter.
Vend til sidst fintmalede mandler og mel i med en dejskraber og fordel marengsmassen i spiseskefuld store portioner på de
3 bageplader - spred massen ud i cirkler med en diameter på 5-6 cm. Der bliver ca. 30 små kagebunde af dejmængden - så har du nogle ekstra, hvis det driller med at trække dem af papiret.
Bag hver plade i 20-25 min. De små mandelbunde må ikke blive brune. Lad bundene køle og træk forsigtigt bagepapiret af - hvis det hænger ved, kan du fugte bagsiden af bagepapiret lidt.

Læg en kage på hver tallerken, læg et lag nougatcreme, derpå endnu en kage, et lag chokoladecreme, en kage, et lag nougatcreme og en kage på toppen. Chokoladecremen bliver mere fast end nougatcremen, og derfor kan du lægge en større mængde af denne i det mellemste lag.
Sigt flormelis over alle tallerkenerne og pynt med de friske hindbær.

Relaterede Artikler

Napoleonskager

Chokoladekur: Endelig en kur der virker

Chokolademousse til Sense Kuren

Fastelavnsboller med grøn glasur

Læs mere om

  • lone landmand
  • Kager i lag
  • chokolade
  • små kager

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Julens chokolade er sund

Fødevarer der sænker dit kolesterol

Kaffetrøfler og 14 andre kuglerunde mundfulde

Nøddekage med ricottacreme

Napoleonskager

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden
  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00