Tirsdag d. 7. januar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Fragilité-kager med chokolade-nougatcreme
Kombinationen af den mørke chokolade, den lyse nougat og de friske hindbærs syrlighed giver fragilité-kagerne en fin og raffineret smag. Samtidig er de smukke at se på, og de er ikke spor vanskelige at lave.

Lone Landmands fragilité-kager med chokolade-nougatcreme

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ingredienser
6 personer
Bunde
4 æggehvider
200 g flormelis
100 g fintmalede mandler
2 store spsk. mel
Creme
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
1 vaniljestang
50 g rørsukker
4 æggeblommer
2 store tsk. maizenamel
100 g god mørk chokolade 70 %
100 g nougat
Pynt
125 g friske hindbær
Flormelis til at drysse med
PRØV OGSÅ: Lone Landmands Creme brulé
Fremgangsmåde
Creme: Hæld mælk og fløde i en lille gryde. Tilsæt den flækkede vaniljestang og halvdelen af sukkeret. Varm blandingen op under omrøring.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret og maizenamelet.
Når flødeblandingen damper, hælder du den langsomt - og under piskning - i skålen med æggeblandingen.
Hæld crememassen tilbage i gryden og varm det hele op under omrøring. Lad cremen koge i et minuts tid.
Tag gryden af varmen og hæld halvdelen af cremen i en røreskål. Tilsæt henholdsvis nougat og chokolade til hver sin del af cremen og rør, til cremerne er ensartede. Sæt dem køligt.
Bunde: Tænd ovnen på 120° med varmluft.
Beklæd 3 bageplader med bagepapir og drys et tyndt lag mel på papiret.
Pisk æggehviderne, til de er helt stive (ca.
10 min.), og tilsæt flormelissen lidt efter lidt. Pisk videre i nogle minutter.
Vend til sidst fintmalede mandler og mel i med en dejskraber og fordel marengsmassen i spiseskefuld store portioner på de
3 bageplader - spred massen ud i cirkler med en diameter på 5-6 cm. Der bliver ca. 30 små kagebunde af dejmængden - så har du nogle ekstra, hvis det driller med at trække dem af papiret.
Bag hver plade i 20-25 min. De små mandelbunde må ikke blive brune. Lad bundene køle og træk forsigtigt bagepapiret af - hvis det hænger ved, kan du fugte bagsiden af bagepapiret lidt.
Læg en kage på hver tallerken, læg et lag nougatcreme, derpå endnu en kage, et lag chokoladecreme, en kage, et lag nougatcreme og en kage på toppen. Chokoladecremen bliver mere fast end nougatcremen, og derfor kan du lægge en større mængde af denne i det mellemste lag.
Sigt flormelis over alle tallerkenerne og pynt med de friske hindbær.