Gammeldags æblekage

Her får du en nem og lækker opskrift på gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage Foto: " Danskernes egne desserter " af Søren Dahl

En god gammeldags æblekage er noget af det bedste der findes. En god æblekage smelter på tungen i en smuk symfoni af sød- og surhed, flødeskummen linder syren og tvebakkerne giver en dejlig sprød og knasende konsitens til en æblekage. Netop derfor er en æblekage noget af det bedste der findes.

Opskrift på gammeldags æblekage

800 g æbler, f.eks. Belle de boskoop
2 spsk. vand
korn af 1 stang vanilje
ca. 75 g sukker
15-20 tvebakker
3 spsk. sukker
ca. 30 g smør
2½ dl piskefløde

Pynt til gammeldags æblekage:

Hakket chokolade eller ribsgelé

Æblemos:

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Flæk vaniljestangen. Kom dem i en gryde med vand, vaniljekorn og den flækkede vaniljestang og kog under låg og ved svag varme, til de er møre. Smag til med sukker.

Gammeldags æblekage - sådan gør du:

Lad grøden køle af og fjern vaniljestangen. Læg tvebakkerne i en frysepose og knus dem med en kagerulle, så de bliver til rasp. Bland raspen med sukker. Smelt smørret på panden og rist raspen heri ved middel varme - vend hele tiden rundt i raspen. Hæld raspen ud på en tallerken og lad den køle af.
Pisk fl øden til skum.

Læg æblegrød og rasp i lag - 3 lag rasp og 2 lag grød. Pynt din gammeldags æblekage med flødeskum og chokolade eller gelé.