Tirsdag d. 11. februar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Gammeldags hvidtølskage
En rigtig klassiker med masser af smag fra hvidtøl, mørk farin, kanel, nelliker og ingefær.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød














Relaterede artikler
Lone Landmands gammeldags hvidtølskage

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ingredienser
1 stor eller to mindre kager
1 flaske hvidtøl
500 g mørk farin
500 g hvedemel
1 tsk. natron
1½ tsk. kanel
1½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødte nelliker
PRØV OGSÅ: Lone Landmands pærekage med marcipan
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft). Smør en stor rugbrødsform af metal (eller evt. to mindre brødforme).
Bland alle ingredienserne i en røreskål. Du kan enten røre dem sammen med en køkkenmaskine i ganske kort tid eller røre dejen ensartet med en dejskraber.
Hæld dejen i den smurte form og bag kagen i ca. 1 time. Den nøjagtige bagetid afhænger af formens størrelse. Tag forsigtigt kagen ud af formen og sæt den ind på ovnristen i yderligere 10 min., så overfladen bliver lidt sprød. Lad kagen køle på en rist og skær den først ud, når den kun er lun. Servér eventuelt kagen med koldt smør på skiverne.
Pak kagen ind i et rent viskestykke og opbevar den ved stuetemperatur - så har du noget lækkert at skære af og byde på de næste 3-4 dage.