Gammeldags jordbærkage

Meget bedre end bagerens

Foto: All Over Press

(6 store kager)

Ingredienser til jordbærkage

Mørdej:

100 g koldt smør i små terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg

Mazarinmasse:

175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel

Vaniljecreme:

1 æg
15 g majsmel
Korn af ½ stang vanilje
2½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2½ dl piskefløde

Endvidere:

75 g mørk chokolade
500 g jordbær delt i halve
Flormelis og citronmelisse til pynt
Tærteforme, 8 cm i diameter
Lidt smør til formene

PRØV OGSÅ: Jordbærgrød med fløde

Fremgangsmåde

Mørdej:

Smuldr smørret godt sammen med flormelis og hvedemel. Saml dejen med et lille, sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. (Rør imens mazarinmassen). Rul efter hviletiden mørdejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i og skær kanten til.

Mazarinmasse:

Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og rør det godt sammen med marcipanblandingen. Kom æggene i ét ad gangen, mens du rører, og sigt til sidst melet i.
Fordel mazarinmassen oven på mørdejen og bag kagebundene i en 200° varm ovn i 15-20 min., til massen er fast. Lad kagebundene køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad og pensl kagebundene med den flyende chokolade. Lad det køle helt af.

Vaniljecreme:

Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til skum og bland det i vaniljecremen. Fordel cremen over kagebundene.

Læg godt med jordbær på kagerne og drys med flormelis.
Pynt med et par blade citronmelisse.

PRØV OGSÅ: Jordbær-milkshake