Onsdag d. 27. juni 2012 - af Redaktion
Gammeldags jordbærkage
Meget bedre end bagerens

(6 store kager)
Ingredienser til jordbærkage
Mørdej:
100 g koldt smør i små terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg
Mazarinmasse:
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel
Vaniljecreme:
1 æg
15 g majsmel
Korn af ½ stang vanilje
2½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2½ dl piskefløde
Endvidere:
75 g mørk chokolade
500 g jordbær delt i halve
Flormelis og citronmelisse til pynt
Tærteforme, 8 cm i diameter
Lidt smør til formene
PRØV OGSÅ: Jordbærgrød med fløde
Fremgangsmåde
Mørdej:
Smuldr smørret godt sammen med flormelis og hvedemel. Saml dejen med et lille, sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. (Rør imens mazarinmassen). Rul efter hviletiden mørdejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i og skær kanten til.
Mazarinmasse:
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og rør det godt sammen med marcipanblandingen. Kom æggene i ét ad gangen, mens du rører, og sigt til sidst melet i.
Fordel mazarinmassen oven på mørdejen og bag kagebundene i en 200° varm ovn i 15-20 min., til massen er fast. Lad kagebundene køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad og pensl kagebundene med den flyende chokolade. Lad det køle helt af.
Vaniljecreme:
Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til skum og bland det i vaniljecremen. Fordel cremen over kagebundene.
Læg godt med jordbær på kagerne og drys med flormelis.
Pynt med et par blade citronmelisse.
PRØV OGSÅ: Jordbær-milkshake