God drømme-kage

En lys, blød bund, hindbærmarmelade og sprøde marengs med kokos. Meget bedre bliver det ikke.

Foto: Lone Landmand

Måske skal du medbringe en kage til en større forsamling - en skoleklasse, en forening, et fodboldhold, en fødselsdag eller andet, og måske mangler du en opskrift, der på en nem måde gør de mange mennesker glade. Da kan opskriften på en bradepande fyldt med gode drømme være det helt rigtige. En lys, blød bund, hindbærmarmelade og sprød marengs med kokos. Meget bedre bliver det ikke.

Rækker til ca. 36 stk. kage

Det skal du bruge:
Bund
300 g smør
300 g sukker
3 spsk. vaniljesukker
6 æggeblommer - gem
hviderne til kokostoppen
350 g mel
4 tsk. bagepulver
1 dl mælk

Top
400 g god hindbærmarmelade
6 æggehvider
400 g sukker
400 g kokosmel

Bag også en smørkage

Sådan gør du:

Tænd ovnen og sæt temperaturen på 180°. Beklæd en bradepande på ca. 30 x 40 cm med bagepapir.

Bund: Hæld smør, sukker og vaniljesukker i en røreskål. Pisk det blødt og ensartet. Pisk æggeblommerne i. Sigt mel og bagepulver ned i skålen, tilsæt mælk og rør dejen sammen med en ske - ikke noget med at piske videre, så bliver kagen for fast.Fordel dejen i bunden af bradepanden. Det kræver lidt tålmodighed at trække den klistrede dej ud i et jævnt lag, men jeg lover dig, at det er ulejligheden værd.

Top: Læg marmeladen oven på dejen og træk den ud, så dejen dækkes helt. Pisk æggehviderne i en ren, tør skål, til der dannes bløde toppe. Drys sukkeret i lidt ad gangen - under fortsat piskning. Pisk videre, til marengsmassen er stiv. Vend kokosmel i massen og fordel den over marmeladelaget.

Sæt bradepanden i ovnen og bag kagen i 45 minutter. Lad den køle lidt af, før du skærer den ud. Der kan nemt blive 36 overdådigt lækre stykker kage af portionen. TIP Vælg hindbærmarmelade med et højt indhold af bær - jo bedre marmelade, des bedre kage.

Bag også mormors boller