Fredag d. 31. oktober 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard
Græskarkage med appelsinglasur
Flot kage med græskar og mørk chokolade, pyntet med appelsinglasur - kageopskriften er fra Lars Juul, chefkonditor hos Conditori La Glace

Opskrift på græskarkage med appelsinglasur
5 dl revet græskar
2 vaniljestænger
3 æg
4 dl sukker
2½ dl neutral olie (raps- eller vindruekerneolie)
450 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
150 g mørk chokolade
1 dl sødmælk
Glasur
Saft og skal fra 2 usprøjtede appelsiner
Flormelis
PRØV OGSÅ: Sarah Bernhardt fra La Glace

Befri græskarkødet for kerner og skind og riv det groft på et rivejern. Skrab kornene ud af vaniljestængerne og pisk dem sammen med æggene og sukkeret til en hvid masse. Tilsæt lidt efter lidt og under langsom omrøring olien og melet, der er blandet med bagepulveret. Hak chokoladen fint og tilsæt den sammen med græskar og mælk. Rør det sammen, til dejen er smidig og ensartet. Hæld dejen i en stor springform og bag den ved 170° i ca. 40 min. Lad kagen køle af.
Glasur og dekoration
Begynd med saft fra 1 appelsin og skal fra 2 appelsiner. Rør så meget flormelis med saft og skal, at du får en sej glasur. Varm glasuren op til ca. 42° og afstem konsistensen med saften fra den anden appelsin. Stil kagen på en rist og overtræk kagen med glasuren. Lad glasuren tørre i ca. en time og frigør så kagen fra risten med en kniv. Stil kagen på et fad og dekorér den, som du har lyst. Jeg har valgt at sprøjte lidt chokoladetrøffel langs kanten forneden og finspøjte en dekoration på toppen. Desuden er der pyntet med to marcipangræskar.
PRØV OGSÅ: Othellolagkage fra La Glace
SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.
Lad dig inspirere til mange lækre kager i galleriet herunder
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!