Gulerod-banan-kage

Sund banankage til klassens time

Foto: Martin Tanggaard

(24 personer)

Det skal du bruge:
4 æg (L)
2 æggehvider
200 g sukker
350 g hvedemel
350 g grahamsmel
4 tsk. vaniljesukker
4 tsk. bagepulver
1 dl flydende margarine
700 g gulerødder
300 g bananmos

Bag også:
Chokoladekage med mascarponecreme
Bradepandekage
 

TIP

  • Kagen er fryseegnet.
  • Det anbefales, at de fleste af kagerne serveres den dag, de er bagt eller dagen derpå.
    Kagerne tørrer hurtigere ud, når fedtindholdet er reduceret.

Sådan gør du:
1. Pisk æg, æggehvider og sukker til en luftig masse.

2. Rør hvedemel, grahamsmel, vaniljesukker og bagepulver i massen skiftevis med den flydende margarine.

3. Skræl gulerødderne og riv dem groft.

4. Vend bananmos og revet gulerod i dejen og rør, til den er ensartet.

5. Kom dejen i en bradepande (35 × 40 cm) med bagepapir.

6. Bag gulerod-banan-kagen ved 175° varmluft i ca. 40 min.

7. Lad kagen afkøle på en bagerist inden servering.

Energi pr. person:
70 g kage = 150 kcal/630 kJ

Protein: 11 % (4 g)
Fedt: 24 % (4 g)
Kulhydrat: 61 % (23 g)
Tilsat sukker: 0 % (0 g)
Kostfibre: 4 % (3 g)

Dommerkommentar:
En dejlig, sund og "svampet" kage, som med garanti vil skabe glæde i klassen. Vælger du at bage denne kage, kan børnene få et større stykke, idet der er sparet på energien fra sukker. I stedet er der tilsat gode kostfibre og sundere fedt fra grahamsmel, banan, gulerod og flydende margarine. En dejlig lækkerbisken.

Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.