Gulerodskage

Lækker og billig gulerodskage - helt klassisk.

Ingredienser til gulerodskage:

(20 stk.)

½ kg gulerødder
3 æg
200 g sukker
1 knsp. salt
¾ dl smagsneutral rapsolie
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
Glasur
100 g florsukker
1 spsk. vand

Bag også: Amerikansk gulerodskage

Fremgangsmåde:

1. Skræl gulerødderne og riv dem fint eller groft efter smag.
2. Rør de revne gulerødder sammen med alle de øvrige ingredienser.
3. Hæld dejen i et ildfast fad (ca. 20 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
4. Bag din gulerodskage nederst i ovnen ved 200° (varmluft 180°) i ca. 45 min.
5. Stik midt i din gulerodskage med en strikkepind eller en tændstik efter endt bagetid. Hænger der ubagt dej ved, skal kagen bages i længere tid.
6. Lad den færdigbagte kage køle af. Glasurrør florsukker og vand sammen og smør det jævnt ud over din gulerodskage.

Energi pr. stk. gulerodskage
700 kJ (170 kcal)
Energifordeling
Protein: 6 % (2 g)
Kulhydrat: 67 % (26 g)
Fedt: 27 % (5 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise et lille stykke kage som mellemmåltid.