Gulerodskage med ostecreme

Sund kage til klassens time

Foto: Martin Tanggaard

(28 personer)

Det skal du bruge:
350 g gulerødder
4 æg (L)
3 æggehvider
240 g sukker (3 dl)
1 dl rapsolie
200 g hvedemel
200 g grahamsmel
2 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1½ spsk. kanel
150 g rosiner

Ostecreme:
200 g Philadelphia neutral smøreost 11 %
50 g flydende margarine
400 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker

Bag også:
Drømmekage
 

TIP

  • Ostecremen bidrager med 100 kcal ekstra pr. stykke. Lægger du ostecreme på kagen, får hvert barn i alt 36,5 g sukker per 55 g kage. Det svarer næsten til, hvad et barn bør få på en hel dag. Derfor kagen er energiberegnet uden ostecreme.
  • Det anbefales, at de fleste af kagerne serveres den dag, de er bagt eller dagen derpå.
    Kagerne tørrer hurtigere ud, når fedtindholdet er reduceret.

Sådan gør du:
1. Skæl og riv gulerødderne.

2. Pisk æg, æggehvider og sukker til en hvid og luftig masse.

3. Tilsæt olie og derefter hvedemel, grahamsmel, bagepulver, vaniljesukker og kanel lidt ad gangen og pisk det hele godt sammen.

4. Vend revet gulerod og rosiner i dejen.

5. Kom dejen i en form (ca. 24 x 30 cm) med bagepapir.

6. Bag gulerodskagen ved 175° varmluft i ca. 30 min.

7. Lad kagen afkøle på en bagerist i formen.

8. Rør ostecremen sammen, brug evt. en elpisker for at få en ensartet konsistens.

9. Fordel ostecremen i et tyndt, jævnt lag på kagen (obs! ostecremen vil forblive "våd").

Energi pr. person:
55 g kage uden ostecreme = 150 kcal/630 kJ

Protein: 8 % (3 g)
Fedt: 25 % (4 g)
Kulhydrat: 65% (24 g)
Tilsat sukker 23 % (8,5 g)
Kostfibre 2 % (1,5 g)

Dommerkommentar:
Gulerodskagen med ostecreme er en klassiker. En kage, som giver en god smagsoplevelse fra det søde i gulerødder og rosiner, ennøddeagtig smag fra grahamsmelet samt en lidt syrlig-sød og rund smag fra ostecremen. Og kanelet sætter prikken over i'et.

Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.