Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Hindbærkage med lakridskaramel

Hindbærkage med lakridskaramel

Kagen har en blød og “svampet” bund med en sart smag af lakrids og syrlige hindbær som et friskt modspil til en fed og cremet hvid chokolade. Kagen har den tyngde og fylde, man kender fra brownies og andre dessertkager, men de forskellige smage giver et helt andet indtryk.

Mail Print

Tirsdag d. 23. juli 2013 - af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien.dk/Foto: Mikael Rasmussen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Toppingen er en tyk lakridskaramel med en mere fremtrædende lakridssmag af rålakrids, der kommer fra Johan Bülows lakridssirup og pulver. Karamellen indeholder også grofthakkede mandler, der giver en lækker struktur til kagen. Indrømmet, det er ikke en kage, man spiser flere kvadratmeter af. Den er rigtig god som en dessert, hvor man serverer et lille stykke sammen med vaniljeis eller græsk yoghurt.

Ingredienser til hindbærkage med lakridskaramel

(12 personer)

Hindbærkage:

60 g smør
1,25 dl mælk
75 g sukker
Korn fra en vaniljestang
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 æg str. M/L
100 g grofthakket hvid chokolade
125 g hindbær

Lakridskaramel:

100 g smør
120 g sukker
2 spsk. glukosesirup
150 g kondenseret mælk
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
100 g grofthakkede mandler

PRØV OGSÅ: Helles pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

Passion for søde sager: Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.

Fremgangsmåde til hindbærkage med lakridskaramel

Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, mælk, sukker og korn fra en vaniljestang i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og Raw Liqourice Powder sammen i en skål. Pisk æggene til en luftig og tyk masse, og bland det godt sammen med mælke- og melblandingen.

Tilsæt grofthakket hvid chokolade og hindbær til dejen, og bland det forsigtigt sammen. Hæld dejen i en lille bradepande (18×20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast - den skal bages ca. 30-35 minutter. Lad kagen afkøle i formen.

Kom smør, sukker, glukosesirup og kondenseret mælk i en gryde. Lad det koge ved høj varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen småkoge yderligere 10 minutter ved svag varme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på. Pas på ikke at koge karamellen for længe. Tilsæt Salty Liquorice Syrup, Raw Liquorice Powder og de grofthakkede mandler, og bland det hele godt sammen.

Fordel karamelmassen på toppen af den lune hindbærkage.

PRØV OGSÅ: Helles rabarber-hindbæriskager

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige
HER
 

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>

(Indeholder affiliatelinks)

Relaterede Artikler

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

Squashkage med ostecreme

En læser fortæller: Nytårsaften på godt og ondt

12 fantastiske fyrværkerishows

Læs mere om

  • frugtdesserter
  • bradepandekager
  • Kager i lag
  • nytår
  • nytårsdesserter
  • nytårsmenu

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Undgå tømmermænd: Genstande og promiller

Tilde og Sæþór fra ”Den Store bagedyst”: Sådan fejrer vi nytåret

Ekspert: Sådan holder du dit nytårsforsæt

Alle tiders nytårshits

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00