Tirsdag d. 23. juli 2013 - af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien.dk/Foto: Mikael Rasmussen
Hindbærkage med lakridskaramel
Kagen har en blød og “svampet” bund med en sart smag af lakrids og syrlige hindbær som et friskt modspil til en fed og cremet hvid chokolade. Kagen har den tyngde og fylde, man kender fra brownies og andre dessertkager, men de forskellige smage giver et helt andet indtryk.

Toppingen er en tyk lakridskaramel med en mere fremtrædende lakridssmag af rålakrids, der kommer fra Johan Bülows lakridssirup og pulver. Karamellen indeholder også grofthakkede mandler, der giver en lækker struktur til kagen. Indrømmet, det er ikke en kage, man spiser flere kvadratmeter af. Den er rigtig god som en dessert, hvor man serverer et lille stykke sammen med vaniljeis eller græsk yoghurt.
Ingredienser til hindbærkage med lakridskaramel
(12 personer)
Hindbærkage:
60 g smør
1,25 dl mælk
75 g sukker
Korn fra en vaniljestang
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 æg str. M/L
100 g grofthakket hvid chokolade
125 g hindbær
Lakridskaramel:
100 g smør
120 g sukker
2 spsk. glukosesirup
150 g kondenseret mælk
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
100 g grofthakkede mandler
PRØV OGSÅ: Helles pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade
Passion for søde sager: Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.
Fremgangsmåde til hindbærkage med lakridskaramel
Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, mælk, sukker og korn fra en vaniljestang i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og Raw Liqourice Powder sammen i en skål. Pisk æggene til en luftig og tyk masse, og bland det godt sammen med mælke- og melblandingen.
Tilsæt grofthakket hvid chokolade og hindbær til dejen, og bland det forsigtigt sammen. Hæld dejen i en lille bradepande (18×20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast - den skal bages ca. 30-35 minutter. Lad kagen afkøle i formen.
Kom smør, sukker, glukosesirup og kondenseret mælk i en gryde. Lad det koge ved høj varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen småkoge yderligere 10 minutter ved svag varme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på. Pas på ikke at koge karamellen for længe. Tilsæt Salty Liquorice Syrup, Raw Liquorice Powder og de grofthakkede mandler, og bland det hele godt sammen.
Fordel karamelmassen på toppen af den lune hindbærkage.
PRØV OGSÅ: Helles rabarber-hindbæriskager
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
Lav de fineste kager
Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
(Indeholder affiliatelinks)