Hindbærroulade

Hjemmebagt roulade med varm smag af vanilje og rørsukker og med en god hindbærmarmelade som fyld.

12-14 stykker

Ingredienser

3 store æg
Kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
200 g rørsukker
150 g mel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Fyld
350 g virkelig god hindbærmarmelade

 

PRØV OGSÅ: Kokoskage med appelsin

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
Find 2 skåle frem. Pisk æg, vanilje og rørsukker i den ene skål, til det er lækkert og luftigt. Bland mel og bagepulver i den anden skål.
Hæld det kogende vand i skålen med æg og sukker, hæld også melblandingen i denne skål og rør hurtigt det hele sammen med en dejskraber. Hæld dejen ud i bradepanden og sæt den i ovnen med det samme.
Bag dejen i 6-7 min. – endelig ikke længere, for så vil dejen knække, når den skal rulles.
Læg et stykke bagepapir på et bord og drys det rundhåndet med rørsukker. Tag bradepanden ud af ovnen og vend den omgående på hovedet hen over det sukkerdryssede bagepapir, så kagen falder ned på papiret. Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af.
Smør hindbærmarmeladen på den varme kage og rul den sammen på den lange led. Lad rouladen afkøle og blive lidt fast, før du skærer af den.

Bemærk: Rouladen på billedet er kraftigt gul. Det skyldes, at æggeblommerne, der er brugt til kagen, er orangegule, fordi gårdens høns går ude i æbleplantagen og spiser grønt hele året.