Hindbærsnitter

Skøn opskrift på hindbærsnitter

Foto: Gyldendals bagebog

Ca. 20 stk.

Det skal du bruge:
Dej:
275 g hvedemel
175 g smør
75 g sukker
½ tsk hjortetaksalt
1 æg

Fyld:
3-4 dl hindbærsyltetøj,
fast
og ikke for sød
1 tsk kartoffelmel

Glasur:
150 g fl ormelis
3-4 tsk. vand
Kagekrymmel

Hak smør og mel sammen og ndeldet til en grynet masse. Bland sukker med hjortetaksalt og kom det i. Pisk ægget let sammen, før det tilsættes, og dejen æltes sammen. Læg dejen koldt ca. 1 time. Del dejen i 4 portioner, som trilles ud på et meldrysset bord og rulles ud med kagerulle i 8-10 cm brede baner. Lægges på plade med bagepapir. Bages på midterste rille i forvarmet ovn ved 175° i ca. 25 min., til de er gyldenbrune.

Hindbærsyltetøj bredes ud over de to baner, straks efter de er taget ud af ovnen. De to andre baner lægges over og trykkes godt til. Kagerne afkøles. Rør en glasur af flormelis og vand. Fordel den på kagerne og drys med krymmel. Skæres i snitter på skrå.

Lækre muffins