Søndag d. 29. december 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Hjemmelavede æbleskiver
I rigtige æbleskiver er der selvfølgelig æble. I disse æbleskiver er æblet revet, og bagværket er desuden krydret med vaniljesukker og revet citronskal.

Lone Landmands hjemmelavede æbleskiver

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Ingredienser til æbleskiver
25-30 stk.
1 dl fløde
3 dl kærnemælk
50 g smeltet smør
1 belle de boskoop-æble - skrællet
og fintrevet
Fintrevet skal (kun det gule) af 1 citron
3 æg - delt i blommer og hvider
250 g mel
150 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Smør til bagningen
Tilbehør til æbleskiver
Syltetøj
Flormelis
PRØV OGSÅ: Meyers gløgg og æbleskiver
Fremgangsmåde
Hæld fløde, kærnemælk, smeltet smør, revet æble, citronskal og æggeblommer i en røreskål og pisk ingredienserne sammen.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og natron og vend blandingen i røreskålen.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
Vend dem forsigtigt i dejen - det gælder om at holde det hele luftigt.
Smelt smør i æbleskivepandens huller og fyld en spiseskefuld dej i hvert hul.
Når dejen bliver fast og brun, kan du med et snuptag - efter lidt øvelse - vende kuplen rundt og stege æbleskiverne på den anden side. Bliv ved at vende dem rundt i hullerne til sidst i bagningen.
Fortvivl ikke, hvis de bliver skæve - det er fuldstændig uden betydning. Det vigtige er at bage dem.
Læg de færdige æbleskiver i et ovnfast fad og hold dem lune i ovnen, til al dejen er forvandlet til æbleskiver.
Vær klar til at spise dem nybagte med dejligt syltetøj og et drys flormelis.
PRØV OGSÅ: Lone Landmands bløde chokolademuffins
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.