Hjemmelavede berlinere med syltetøj

Lækre, hjemmelavede berlinere med syltetøj efter eget valg. Dem går man aldrig galt i byen med!

Hjemmelavede berlinere med syltetøj

16 stk.

 

Ingredienser til berlinere med syltetøj:

50 g smør

275 g mel

4 spsk. sukker

1 æg

25 g gær

1 dl mælk

100 g syltetøj

Æggehvide til pensling

1 kg palmin til kogning

4 spsk. sukker

Prøv også: Ved fastelavnstid kan du erstatte dine berlinere med disse fastelavnsboller med flødeskum og syltetøj

Sådan gør du:

Smuldr smørret i melet og tilsæt sukker og æg. Rør gæren ud i mælken, rør dette i melblandingen og ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og stil den til hævning i 30 min.

Rul dejen ud i 1 cm’s tykkelse og udstik ca. 32 cirkler med en diameter på 5 cm. Kom syltetøj på de 16 cirkler og pensl kanterne med æggehvide. Læg de øvrige 16 cirkler over og klem kanterne godt til. Stil kagerne til hævning i 45 min. og varm imens olien op til 190° (olien er klar, når den straks syder om enden af en tandstikker af træ).

Steg 2-3 berlinere i olien ad gangen, til de er lysebrune på begge sider. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og vend dem i sukker, mens de endnu er lune.

Prøv også: Banankage med nødder og tranebær