Honningkagekalender

Spis en honningkage hver dag i julemåneden - få opskrift og skabelon her

Foto: Citrus Press

Materialer
Forskellige bånd fra Panduro Hobby, der oplyser nærmeste forhandler på telefon 7015 0105.

Det skal du bruge:

Honningkager
450 g honning
450 g hvedemel
1 tsk. nelliker, stødt
1 tsk. kardemomme, stødt
1 tsk. kanel, stødt
2 tsk. hjortetaksalt
10 g gær
2 æggeblommer
2 stk. potaske
1 stk. vand

Glasur
100 g flormelis
3 spsk. kogende vand
Grøn frugtfarve

Sådan gør du:
Honningkagedej

Smelt honningen i en rummelig gryde.
Bland mel med krydderier og hjortetaksalt. Rør det i honningen.
Rør gæren ud i æggeblommerne sammen med potaske og vand.
Ælt det hele sammen og lad dejen hvile 1-2 timer ved stuetemperatur.
Udrul dejen i en tykkelse på 1 centimeter og udstik juletræer efter skabelonen. Prik desuden et hul i toppen på hvert juletræ til at sætte båndet igennem.
Bag dem ved 180° i cirka 10 minutter.

Glasur
Flormelis og vand blandes til en tyk glasur og deles i to portioner. Tilsæt vand lidt ad gangen.
Den største portion tilsættes grøn frugtfarve og eventuelt lidt mere vand, til den har den ønskede
konsistens.
Den mindre portion hvid glasur tilsættes eventuelt mere vand til den har den ønskede konsistens.

Skær skabelonen (den finder du ovenfor) ud i pap og skær efter den, når dejen er rullet ud.
Bag honningkagerne efter opskriften.
Pynt honningkagerne med grønne tal og en lille prik hvid glasur i toppen og ved hver grenspids.
Sæt forskellige bånd i kagerne og hæng dem op på en gren sammen med anden julepynt.

Ide: Citrus Press