Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Honningkager

Honningkager

Bladrer man i ”Frøken Jensens Kogebog” fra omkring forrige århundredeskifte, finder man en opskrift på honningkagefigurer.

Mail Print

Tirsdag d. 12. november 2013 - af Lissi F. Scheel-Thomsen, Ved julelampens skær

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til honningkager

 

I en gryde kommes
et Pund mørk Honning,
½ Pund Puddersukker,
et ¼ Pund Margarine,
13 Kvint hakket Pomeransskal,
l Kvint Nelliker,
2 Kvint Kanel,
l Kvint Ingefær, og
½ Pægl Rosenvand.


 

Fremgangsmåde

Når alt dette står på kog, kommes 3 Kvint renset Potaske deri. Gryden løftes af ilden. 1½ Pund flormel (i dag benyttes hvedemel) drysses i og arbejdes godt igennem med en ske, da dejen er for lind til at behandle med hænderne.
Dejen hensættes en uges tid, æltes derefter godt igennem, udrulles i mel. Kagerne afstikkes nu i figurer eller hjerter med kagespoler.
Bages ved god varme og kan opbevares i blikkagedåser i lang tid. Kagerne pyntes med billeder eller hvid/eller lyserød sukkerglasur.

Af hensyn til de af læserne, der kunne tænke sig at binde an med den traditionelle opskrift, kan følgende oplyses:

En Kvint er det samme som 5 gram.

En Pægl svarer til
250 ml eller 2 ½ dl.

Ingredienslisten i nutidssvarende mængdeangivelser

500 g honning,
250 g puddersukker,
125 g margarine,
65 g hakket pomeransskal,
5 g stødte nelliker,
10 g stødt kanel,
5 g stødt ingefær,
125 ml rosenvand,
15 g potaske,
750 g hvedemel (flormel)

 

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>

(Indeholder affiliatelinks)

Relaterede Artikler

De største julehits

Hvem har spillet med i flest julekalendere?

Hvad er Vild Med Dans-stjernernes yndlingsjulekalender?

Førstehjælp i julen: Undgå de værste bommerter

Læs mere om

  • små kager
  • jul
  • klassikere

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sådan vinder du mandelgaven

Oskar er årets nisse

Jannie er terminalt syg: Vores sidste jul sammen

Søster skulle have haft en rolle – pludselig var lillebror barnestjerne

De største julehits

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00