Fredag d. 26. juli 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Iskage med jordbær og hvid chokolade
En nem og skøn dessert-iskage bestående af en krydret bund af bastognekager dækket af en fyldig vaniljeis med hvid chokolade og på toppen skiver af friske jordbær.

Ca. 10 stykker

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Ingredienser til Iskage med jordbær
1 liter god vaniljeis - hjemmelavet eller færdigkøbt
500 g jordbær
75 g smør
250 g bastognekager
50 g hvid chokolade
1 tsk. vaniljeekstrakt
50 g mørk chokolade til drys
PRØV OGSÅ: Tærte med chokolade og makrontop
Sådan laver du iskagen
Sæt vaniljeisen i køleskabet, til den er en anelse blødgjort.
Skyl jordbærrene og nip blomsterne af. Skær bærrene i tynde skiver.
Smelt smørret over svag varme.
Knus bastognekagerne i en foodprocessor eller læg dem i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Rør krummerne op med smørret og pres blandingen ud i en springform (ca. 20 cm) foret med bagepapir.
Vend den blødgjorte is med grofthakket hvid chokolade og vaniljeekstrakt - rør så lidt som muligt for at bevare isens struktur - og fordel den hurtigt i springformen.
Læg jordbærskiverne over isen og sæt springformen i fryseren.
Lad jordbæriskagen tø en smule inden servering og pynt med fintrevet mørk chokolade.
TIP: Hvis du skærer jordbærskiverne ganske tynde, så de hurtigt tør op, kan de godt fryses med. Men du kan også nøjes med at fryse bunden med isen over og så først lægge friske jordbærskiver på ved servering.
PRØV OGSÅ: Hvid mousse med makroner og portvin
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.