Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Iskage med jordbær og hvid chokolade

Iskage med jordbær og hvid chokolade

En nem og skøn dessert-iskage bestående af en krydret bund af bastognekager dækket af en fyldig vaniljeis med hvid chokolade og på toppen skiver af friske jordbær.

Mail Print
Lækker iskage

Fredag d. 26. juli 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ca. 10 stykker


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Ingredienser til Iskage med jordbær

1 liter god vaniljeis - hjemmelavet eller færdigkøbt
500 g jordbær
75 g smør
250 g bastognekager
50 g hvid chokolade
1 tsk. vaniljeekstrakt
50 g mørk chokolade til drys

PRØV OGSÅ: Tærte med chokolade og makrontop

Sådan laver du iskagen

Sæt vaniljeisen i køleskabet, til den er en anelse blødgjort.

Skyl jordbærrene og nip blomsterne af. Skær bærrene i tynde skiver.

Smelt smørret over svag varme.

Knus bastognekagerne i en foodprocessor eller læg dem i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Rør krummerne op med smørret og pres blandingen ud i en springform (ca. 20 cm) foret med bagepapir.

Vend den blødgjorte is med grofthakket hvid chokolade og vaniljeekstrakt - rør så lidt som muligt for at bevare isens struktur - og fordel den hurtigt i springformen.

Læg jordbærskiverne over isen og sæt springformen i fryseren.

Lad jordbæriskagen tø en smule inden servering og pynt med fintrevet mørk chokolade.

TIP: Hvis du skærer jordbærskiverne ganske tynde, så de hurtigt tør op, kan de godt fryses med. Men du kan også nøjes med at fryse bunden med isen over og så først lægge friske jordbærskiver på ved servering.

PRØV OGSÅ: Hvid mousse med makroner og portvin


Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.

Relaterede Artikler

En læser fortæller: Nytårsaften på godt og ondt

12 fantastiske fyrværkerishows

Tænk på dyrene, når overgangen til 2019 markeres med fyværkeri

Rabarberkage med marengslåg

Læs mere om

  • lone landmand
  • isdesserter
  • nytår
  • nytårsmenu
  • nytårsdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Tilde og Sæþór fra ”Den Store bagedyst”: Sådan fejrer vi nytåret

Ekspert: Sådan holder du dit nytårsforsæt

Alle tiders nytårshits

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

En læser fortæller: Nytårsaften på godt og ondt

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00