Jordbærkage med hyldeblomstcreme

Lækker kage med friske jordbær og creme med hyldeblomstsaft og vanilje. Kagen kan laves i portionsstørrelser eller som en stor lagkage. Lige velegnet som dessert og som lidt godt til kaffen.

Cremen kan med fordel tilberedes dagen før brug

6-8 personer

Ingredienser

3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
½ dl citronsaft
½ stang vanilje
1 dl piskefløde
3 æggeblommer
2½ spsk. maizenamel
3 dl piskefløde til flødeskum
Et par lagkagebunde
Lidt jordbærmarmelade
500 g nye danske jordbær
 

PRØV OGSÅ: Fransk makrondessert
 

Fremgangsmåde

Opvarm langsomt hyldeblomstsaft, citronsaft og vaniljekorn i en gryde. Tilsæt fløden og tag efterfølgende gryden af varmen.
Pisk let æggeblommer og maizenamel sammen i en skål. Tilsæt den varme fløde-saft-blanding lidt efter lidt, imens der piskes.
Hæld hele massen tilbage i gryden og lad den legere, til cremen tykner. Smag cremen til og justér efter behov. Lad cremen afkøle – gerne til dagen efter.
Pisk fløden til skum – pisk cremen igennem og vend det stiftpiskede flødeskum i.

Ønskes små kager, kan disse støbes i silikoneforme, kageringe eller glas. Skær da lagkagebundene ud i en størrelse, der passer til formenes omkreds.
Smør lidt jordbærmarmelade på bundene. Læg cremen på og top med friske jordbær.
Vil du lave en hel lagkage, lægger du creme og evt. lidt bær mellem de to bunde, der begge er smurt med jordbærmarmelade. Pynt med solmodne bær på toppen.