Jordbærtærte

En skøn sommertærte med mascarponecreme

Foto: Jacob Ljørring

Det skal du bruge:

Dej:

225 g hvedemel
150 g smør
50 g sukker
2 æggeblommer

Fyld:

225 g mascarpone
1½ dl græsk yoghurt
25-50 g sukker eller flormelis
Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
1 dl piskefløde
20-30 jordbær

Gelé:

4 små blade husblas
Saften af 1 citron
2 dl jordbærsaft eller anden rød saft


 

Sådan gør du:

Dej:


Smuldr smørret ned i melet. Bland sukker og æggeblommer i, ælt dejen sammen og lad den hvile 1 time i køleskabet. Rul den ud i 5 mm's tykkelse og beklæd en tærteform (ca. 30 cm i diameter) med den.
Fyld noget i tærten, så den kan holde faconen (fx kikærter) og bag tærten i 15 min. ved 175°. Tag den ud, hæld ærterne fra (gem dem - de kan bruges en anden god gang) og bag bunden færdig (ca. 10 min.).

Fyld:

Rør mascarponen med yoghurten og tilsæt sukker, citronskal og marven fra vaniljestangen. Pisk fløden til et blødt skum og vend den i cremen. Fordel cremen i tærtebunden og læg de skiveskårne jordbær ovenpå.

Gelé:

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. og pres vandet af den.
Sigt citronsaften og lun den med jordbærsaften. Smelt husblassen i saften og lad saften køle af, til den er næsten stivnet. Hæld den så over tærten.


Skønne jordbær: