Torsdag d. 6. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Jordbærtærte med chokoladecreme
Denne kage vil uden tvivl vække stor begejstring blandt de heldige, der får lov at smage på den!

Opskrift på jordbærtærte med chokoladecreme
Tid: 35 minutter.
Bagetid: 15 minutter.
Afkøling: mindst 3 timer.
Antal: 8-10 kagestykker.
Mørdej:
150 g hvedemel
75 g sukker
1 knivspids salt
125 g koldt smør
70 g mørk chokolade
En tærteform, 12 x 35 cm (eller en rund tærteform, Ø 24 cm)
Chokoladecreme:
3 dl piskefløde
180 g mørk chokolade
Pynt:
400 g jordbær
Usaltede pistacienødder
PRØV OGSÅ: Rabarbertærte
Fremgangsmåde til jordbærtærte
Mørdej: Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Tryk dejen ud i den smørsmurte form. Dejen må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen i ca. 15 min., til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
Hak 70 g chokolade groft og fordel den over den varme tærtebund. Lad tærtebunden køle helt af i køleskabet.
Chokoladecreme: Varm fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak imens 180 g chokolade og kom den i den varme fløde. Lad chokoladecremen køle og tykne en smule og fordel den derefter oven på den afkølede tærtebund.
Pynt: Nip jordbærrene og sæt dem forsigtigt i chokoladecremen.
Drys tærten med hakkede pistacienødder og sæt den koldt i mindst 3 timer, gerne natten over. Servér den kold - gerne til kaffe.
Tip: Kagen kan laves dagen i forvejen. Det bliver den kun bedre af!