Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Jordbærtærte med chokoladecreme

Jordbærtærte med chokoladecreme

Denne kage vil uden tvivl vække stor begejstring blandt de heldige, der får lov at smage på den!

Mail Print

Torsdag d. 6. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Opskrift på jordbærtærte med chokoladecreme

Tid: 35 minutter.
Bagetid: 15 minutter.
Afkøling: mindst 3 timer.
Antal: 8-10 kagestykker.

Mørdej:

150 g hvedemel
75 g sukker
1 knivspids salt
125 g koldt smør
70 g mørk chokolade

En tærteform, 12 x 35 cm (eller en rund tærteform, Ø 24 cm)

Chokoladecreme:

3 dl piskefløde
180 g mørk chokolade

Pynt:

400 g jordbær
Usaltede pistacienødder

PRØV OGSÅ: Rabarbertærte

Fremgangsmåde til jordbærtærte

Mørdej: Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Tryk dejen ud i den smørsmurte form. Dejen må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen i ca. 15 min., til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.

Hak 70 g chokolade groft og fordel den over den varme tærtebund. Lad tærtebunden køle helt af i køleskabet.

Chokoladecreme: Varm fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak imens 180 g chokolade og kom den i den varme fløde. Lad chokoladecremen køle og tykne en smule og fordel den derefter oven på den afkølede tærtebund.

Pynt: Nip jordbærrene og sæt dem forsigtigt i chokoladecremen.

Drys tærten med hakkede pistacienødder og sæt den koldt i mindst 3 timer, gerne natten over. Servér den kold - gerne til kaffe.

Tip: Kagen kan laves dagen i forvejen. Det bliver den kun bedre af!

PRØV OGSÅ: Tærte med sommerbær

Relaterede Artikler

Portions-svampetærter med bacon

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Tærte med syltetøj og mandler

Læs mere om

  • tærter
  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Appelsintærte

Julestjerne med abrikosfyld

Æblemazarin

Pæretærte med creme

Portions-svampetærter med bacon

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00