Junglekage

Sund kage til hele familien

Foto: Martin Tanggaard

Til 25 personer
3 stk. æg,
250 g sukker,
40 g becel, flydende original,
omega 3 & 6,
1½ dl kærnemælk,
5 stk bananer, modne,
150 g ananas,
25 g hasselnødder,
250 g hvedemel,
250 g grahamsmel,
50 g havregryn,
4 tsk natron,
4 tsk vaniljesukker.
Pynt:
2 dl flormelis (180 g),
4½ spsk. ananassaft.


Fremgangsmåde
1. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.

2. Tilsæt becel og kærnemælk og rør godt.

3. Pil bananerne og mos dem. Er de modne, kan de tilsættes ved at brække dem i mindre stykker.

4. Skær/hak ananas i små tern. Gem saften til glasuren eller pres noget selv, hvis der bruges frisk ananas.

5. Bland frugten i dejen.

6. Hak nødderne groft og bland dem med hvedemel, grahamsmel, havregryn, natron og vaniljesukker.

7. Melblandingen vendes i dejen, til den er ligeligt fordelt.

8. Hæld dejen i bradepande (35 x 40 cm) beklædt med bagepapir.

9. Bag junglekagen, på midterste rille, ved 175° i ca. 30 min. i en varmluftsovn.

10. Kagen er færdig, når dejen slipper strikkepind/tynd træpind.

11. Tag kagen ud af ovnen og afkøl den på en bagerist.

12. Pynt evt. Junglekagen med glasur, der er rørt sammen af flormelis og ananassaft.

TIP Junglekagen er fryseegnet uden glasur.