Kage med ricotta-citron-creme

Dejlig dessertkage med en bund af havrekiks, der er dækket af en lækker chokoladecreme og en citroncreme med ricotta og mascarpone.

8-10 stykker

 

Ingredienser

Bund
250 g havrekiks
125 g smeltet smør

Chokoladecreme
3 spsk. kakao med top
75 g farin eller mørkt muscovadosukker
1½ dl sødmælk
¼ tsk. fint salt
175 g hakket mørk chokolade
25 g smør
2 tsk. vaniljesukker

Ricotta-citron-creme
250 g ricottaost
250 g mascarponeost
150 g rørsukker
3 store æg
2 tsk. vaniljesukker
Skal af 2 usprøjtede citroner
Saft af 1 citron

Pynt
25 g mørk smeltet chokolade

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Påskelagkage med ananas og vaniljecreme

 

Fremgangsmåde

Bund: Kør havrekiksene i en foodprocessor og tilsæt det smeltede smør. Beklæd en springform (ca. 22 cm) med bagepapir, så den er helt tæt op til kanten. Pres smuldredejen ud i bunden af formen og bag bunden i 10-12 min. ved 180°.


Chokoladecreme: Hæld kakao, farin, mælk, salt og halvdelen af den hakkede chokolade i en pande og varm det op under omrøring, til chokoladen er helt smeltet. Lad blandingen simre over svag varme i 5 min., mens du rører rundt.
Tag panden af varmen og tilsæt resten af chokoladen, smør og vaniljesukker. Rør, til blandingen er ensartet.

Ricotta-citron-creme: Hæld ricotta, mascarpone, rørsukker, æg, vaniljesukker, citronskal og -saft i en foodprocessor og kør det sammen til en jævn blanding.

Hæld 1⁄3 af chokoladesaucen over tærtebunden og hæld så 1⁄3  af ricotta-citron-cremen ovenpå. Gentag påfyldningen med de to typer creme, til de er brugt, og kør så  spidsen af en kniv rundt i fyldet for at trække et mønster i kagen.
Bag kagen i ca. 60 min. afhængigt af din ovn – den skal have ”sat sig”, men må stadig være ”bevægelig”. Lad kagen køle helt af før servering. Den vil falde lidt sammen, men bliver til gengæld skærefast.

Pynt kagen med streger af smeltet mørk chokolade og servér den eventuelt med lidt god vaniljeis eller flødeskum.