Kanel-æblekage

Bag en lækker æblekage til dessert eller aftenkaffen.

6-8 personer

Dej: 200 g smør,
250 g sukker,
250 g hvedemel,
1 tsk. bagepulver,
2 æg.
Fyld:
600 g syrlige æbler,
1 dl sukker,
1½ tsk. st. kanel.

Lækker squashkage

Tilbehør: Cremefraiche eller flødeskum.

Opvarm ovnen til 175°.

Dej: Smelt smørret i en kasserolle og lad det afkøle. Bland sukker, mel og bagepulver. Rør smørret i. Pisk æggene og rør dem i. For en springform med bagepapir og hæld dejen i. Fyld: Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i grove både. Vend med sukker og kanel og fordel dem over dejen og tryk dem let ned. Bages på 2. nederste rille i den varme ovn 55-60 min. Afkøl.

Bag også: Gulerodskage