Mandag d. 22. december 2014 - af Bjarne Brix Kristensen, Ikast
Kanelkage
Sund kanelkage til klassens time

Det skal du bruge til kanelkage
(Kanelkage til 28 personer)
1 l tykmælk eller A-38
200 g sukker
150 g hvedemel
400 g hvid hvede
3 spsk. kanel
1 spsk. kardemomme
4 tsk. natron
1 dl rapsolie
TIP
- Kagen kan også tilberedes som chokoladekage. Erstat kanel og kardemomme med 4 spsk. kakaopulver og 1 tsk. vaniljesukker. Du kan med fordel bruge en lidt mindre bradepande/form, så kagen bliver en anelse højere. Husk da, at bagetiden bliver lidt længere.
- Det anbefales, at de fleste af kagerne serveres den dag, de er bagt eller dagen derpå.
Kagerne tørrer hurtigere ud, når fedtindholdet er reduceret.
Kanelkage - sådan gør du
1. Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen, til din kanelkage, i en bradepande (35 × 40 cm) med bagepapir.
2. Bag din kanelkage på midterste rille ved 180° varmluft i ca. 25-30 min.
Energi pr. person i kanelkage:
65 g kanelkage = 150 kcal/630 kJ
Protein: 11 % (4 g)
Fedt: 29 % (5 g)
Kulhydrat: 58 % (22 g)
Tilsat sukker 19 % (7 g)
Kostfibre 2 % (1,5 g)
Dommerkommentar:
En hurtig og nem kage, hvor smagen af kanel og kardemomme er med til næsten at bringe julestemning i klassen.
En god gammel klassiker i en sundere version.
Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.