Torsdag d. 3. maj 2012 - af Gitte Heidi Rasmussen.Foto: Inge Skovsdal
Kanelslikpinde
Smilende kanelslikpinde

Ca. 16 slikpinde:
Det skal du bruge:
125 g smør
100 g rørsukker
1½ dl sirup
350 g hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. natron
Ca. 16 træpinde
Pynt:
Glasur af flormelis og vand
Smarties
Lakridssnøre
Popcorn
Guldkrymmelkugler
Sådan gør du:
Pisk smør og rørsukker blødt og cremet.
Rør sirup, mel, kanel og natron i og saml dejen.
Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i 30 min.
Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 6 mm. Træk det øverste stykke bagepapir af og udstik dejen i store, runde kager - 7 cm i diameter - ved hjælp af et glas.
Flyt bagepapiret med kagerne over på en bageplade og sæt en pind i hver kage. Pinden vokser fast under bagningen.
Bag kagerne i ca. 20 min. ved 175° og lad dem køle af på en rist.
Pynt:
Rør vand og flormelis sammen til en glasur og smør den i et jævnt lag over kagerne. Lav søde og sjove ansigter med smarties, lakridssnører, der er klippet til, og måske popcorn. Lav en prinsessekrone af guldkrymmelkugler.