Søndag d. 21. juli 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Kanelsnegle med remonce i bradepande
Kanelsnegle med remonce, der er bagt i en bradepande, er det oplagte valg af kage til foreningsmøder, skoleklasser, fødselsdage eller arbejdsweekend med familien. Kanelsnegle er også velegnet til at nedfryse. Del den forinden i mindre portioner, så er det lige til at tage et passende antal kanelsnegle ud. Lun blot de optøede kanelsnegle i 10 min. ved 175°. Så har du dejligt frisk bagværk.

Ca. 40 stk kanelsnegle.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Ingredienser til kanelsnegle i bradepande:
Dej
20 g gær
6 dl lunken mælk
1 stort æg + 1 æg til pensling
150 g rørsukker
200 g smeltet, afkølet smør
2 spsk. vaniljesukker
1150 g mel
Remonce
150 g smør med stuetemperatur
200 g mørkt muscovadosukker
3 spsk. kanel.
Glasur
350 g flormelis rørt op med lidt koldt vand
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokoladecreme
Fremgangsmåde - kanelsnegle i bradepande:
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, rørsukker, afkølet smør, vaniljesukker og mel. Ælt dejen til dine kanelsnegle grundigt sammen - det er nemmest i en køkkenmaskine - og sæt dejen, til dine kanelsnegle, til hævning på et lunt sted, indtil den har fordoblet sin størrelse.
Læg bagepapir i en bradepande på ca. 35 x 40 cm, så det når op ad siderne. Drys et tyndt lag mel ud på køkkenbordet og rul dejen ud til en plade på ca. 50 x 60 cm.
Rør ingredienserne til remoncen sammen og smør blandingen ud over dejen til dine kanelsnegle.
Del dejen til dine kanelsnegle på den lange led, så du får to stykker på hver ca. 25 x 60 cm. Rul de to dejstykker fra den brede side og skær dem i skiver på ca. 3 cm's tykkelse, så du får rå kanelsnegle.
Læg dine kanelsnegle, så de fylder bradepandens bund, pensl overfladen med sammenpisket æg og lad de rå kanelsnegle efterhæve i en halv time på et lunt sted.
Bag dine kanelsnegle i ca. 25 min. ved 190° (ikke varmluft). Tiden afhænger lidt af din ovn, så hold øje med bagværket - kanelsnegle skal være lækkert brune ovenpå.
Rør en sej glasur af flormelis og lidt koldt vand og dryp den i et fint mønster over hele overfladen.
Nyd dine kanelsnegle lune - da smager de allerbedst.
Prøv også: Kanelsnegle med banan