Kardemomme-biscotti

Nemme og meget lækre småkager, der oprindelig stammer fra Italien. Kagerne er krydret med vanilje, kardemomme og citronskal, og de er fyldt med hele mandler.

Ca. 60 stk.

 

Ingredienser

150 g rørsukker
100 g smør
2 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
150 g mandler

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands konfektsmåkager med hvid chokolade og tranebær

 

Fremgangsmåde

Pisk rørsukker og smør sammen, til blandingen er luftig. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dem grundigt ind i smørblandingen. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og citronskal og rør det ind i smørblandingen. Bland mandlerne i dejen til sidst. Sæt den på køl og lad den hvile i mindst 1 time.
Del dejen i tre portioner og form hver portion til en aflang stang. Læg stængerne på en smurt bageplade og bag dem ved 175° (ikke varmluft) i ca. 25 min. afhængigt af din ovn.
Flyt stængerne over på et stort skærebræt, så snart de kommer ud af ovnen, og skær dem på skrå i skiver på ½ cm’s bredde. Læg dem på ovnens rist og efterbag dem i 15 min. ved 150° (ikke varmluft). Gør det eventuelt ad et par omgange, hvis du ikke har plads til alle kagerne i første omgang.
Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse og gem den godt af vejen for pilfingre.