Onsdag d. 2. maj 2012 - af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Inge Skovsdal
Kartoffelkage
Kartoffelkage med flødecreme

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:
1 portion vandbakkelsesdej
1 portion flødecreme
200 g marcipan
Kakao til drys
FLØDECREME:
3 blade husblas
1 portion varm kagecreme (se opskrift på
side 6), 1/4 l piskefløde
Læg husblassen i blød i 5-10 min. i koldt vand. Pres vandet fra. Kom husblassen i den varme kagecreme og lad den smelte
under omrøring. Sæt cremen til afkøling, til den er halvstiv..Pisk fløden til flødeskum og vend den i cremen.
VANDBAKKELSESDEJ:
100 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
4 æg
Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt, indtil dejen slipper gryden. Dejen skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
Afkøl dejen lidt og rør æggene i ét ad gangen. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd.
Varm ovnen op til 220°.
Sæt vandbakkelsesdejen på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to skeer. Bag kagerne i ca. 25 min. og afkøl dem på en bagerist.
Flæk kagerne og fyld dem med flødecreme. Skær marcipanen i 20 skiver, rul dem flade og læg dem hen over kagerne. Drys med kakao og servér.