Klassisk citronmåne

Kan på ingen måde sammenlignes med den færdigkøbte!

Foto: Søren Kvist

Ca. 10 stykker

Det skal du bruge:
Skal af 2 usprøjtede citroner
1 vaniljestang
125 g smør
300 g rørsukker
1 spsk. Amaretto (mandellikør)
3 store eller 4 små æg
125 g mel
Glasur
200 g flormelis
Saften af 1 citron

Lav lækre sommerkager - masser af opskrifter her!

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150°. Find en lille springform frem (ca. 22 cm i diameter) og beklæd den med bagepapir. Riv forsigtigt skallen af citronerne, således at kun den gule del kommer med. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en røreskål sammen med smør, rørsukker, Amaretto og citronskal.

Pisk det sammen, til blandingen er blød og ensartet. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk dem grundigt ind i dejen. Vend til sidst melet i og rør kun kortvarigt i dejen, inden den hældes i springformen. Sæt formen i ovnen og bag kagen i 1 time. Lad den køle lidt af og tag den ud af formen. Lemp bagepapiret af og sæt citronmånen på et fad.

Glasur: Pres saften af den ene af citronerne og lad den dryppe gennem en si. Rør en glasur af flormelis og citronsaft. Lad glasuren stå og vente, til den begynder at blive lidt fast. Så har du mere styr på den, når du overtrækker kagen med den.

Opskrift på himmerigskagen