Torsdag d. 3. maj 2012 - af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Inge Skovsdal
Klovne af bradepandekage
Sjove kageklovne

6 stk.
Det skal du bruge:
1 lille bradepande, ca. 22 × 6 cm
125 g smør
2 spsk. kakao
2 æg str. L
200 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
100 g hvedemel
Pynt:
Flormelis
Farve
6 kræmmerhuse
100 g smeltet chokolade
Harlekin-krymmel
Små chokoladeknapper
Sådan gør du:
Smelt smørret og rør kakaoen i det varme fedtstof. Pisk æg og sukker luftigt. Sigt vaniljesukker, bagepulver og hvedemel i blandingen.
Rør kakaosmørret i dejen og kom den derpå i den smurte bradepande.
Bag kagen ved 175° i ca. 30 min. Den må gerne være lidt tung og svampet.
Lad kagen køle helt af i bradepanden, den er faktisk bedst, når den er køleskabskold.
Sådan laves klovnen:
Skær kagen i 6 lige store firkanter. Pynt kagestykkerne med farvet glasur rørt af flormelis, vand og farve.
Dyp spidsen eller kanten af kræmmerhuset i smeltet chokolade og drys med krymmel. Lad chokolade stivne og sæt kræmmerhuset oven på kagen som hat.
Giv klovnen en næse af chokoladeknapper og dekorer efter fri fantasi.