Kringle med marcipan og æble

Lækker kringle med marcipan og æble

Det skal du bruge:

(3 stænger eller ca. 18 stk.)

Dej:

200 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
2 tsk. sukker
3 æg (str. m/l)
500 g hvedemel

Fyld:
120 g sukker
120 g blødt smør
120 g marcipan
4 æbler

Pensling:

Ét sammenpisket æg

Pynt:

Mandelflager og perlesukker

SÅDAN GØR DU:

Dej:

Smelt smørret. Afkøl. Varm mælken til lillefingervarm og hæld i en skål. Opløs smuldret gær i mælken. Tilsæt derefter det
afkølede smør.

Arbejd blandingen godt sammen med sukker og æg. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt. Ælt til en smidig dej. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 15 min. Slå derefter dejen ned. Del den i tre lige store klumper, som hver især rulles ud til ca. 15 x 30 cm.

Fyld:

Arbejd smør, sukker og marcipan sammen. Fordel blandingen over dejstykkerne. Skræl æbler, fjern kernehus og skær i tynde skiver.
Fordel dem oven på marcipanblandingen.

Luk stængerne ved at folde siderne op over fyldet. Pensl med æg og pynt med mandelflager og perlesukker.

Lad stængerne hæve under et klæde i 45 min. Bages midt i oven ved 220° i 16 min.

Tilberedningstid: Ca. 1 time og 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Transporteres f.eks, på ovnplade eller et fad.