Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Krydret æbletærte

Krydret æbletærte

En prægtig dessert, når den serveres med god vaniljeis!

Mail Print
Foto: Søren Kvist

Fredag d. 28. september 2012 - af Lone Landmand

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

I september kommer de nye, danske æbler, og så skal der selvfølgelig laves æblekager. Der er et utal af muligheder, og hver eneste æblekage lavet med kærlighed og omhu er et lille mesterværk. Råvarerne er helt almindelige, men valget af dem og håndteringen kan løfte dem til en symfoni af salighed.
I denne uge får du opskriften på en varmt krydret æbletærte. En prægtig dessert, når den serveres med god vaniljeis.

Ca. 10 stykker

Dej:

2½ dl mel
5 spsk. rørsukker
½ tsk. bagepulver
100 g smør

Vaniljecreme:

2½ dl fløde
2½ dl mælk
½ vaniljestang
50 g rørsukker
3 æggeblommer
2 tsk. maizenamel

Æblefyld:

5 gode æbler - fx filippa
2½ dl rørsukker
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
1½ tsk. stødt kanel

Prøv også: Citrontærte

Sådan gør du:

Dej:

Denne dej er nem at arbejde med, og den bliver god og sprød som tærtebund.
Bland melet med rørsukker og bagepulver. Smelt smørret og rør det i melblandingen.
Pres dejen ud i en smurt tærteform (28 cm i diameter).

Vaniljecreme:

Kom fløde, mælk, vaniljestang og halvdelen af sukkeret i en gryde og varm op under jævnlig omrøring, til blandingen damper.
Pisk æggeblommer sammen med maizenamelet og resten af sukkeret.
Hæld den varme flødeblanding i de piskede æggeblommer i en tynd stråle og rør den samtidig ind. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring.
Varm cremen op til kogepunktet. Tag den af varmen, når den har boblet lidt, og sæt gryden til afkøling.

Fyld:

Bland rørsukkeret med krydderierne i en rummelig skål. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde både. Skær dem derefter i mindre stykker. Vend æblestykkerne i sukkerblandingen.

Fordel æblestykkerne på dejen i tærteformen, hæld vaniljecremen over og sæt formen i en 175° varm ovn. Bag tærten i 1 time.
Servér din æbletærte lun, fx sammen med lidt god vaniljeis.

Prøv også: Pæretærte


Se flere lækkerier med æbler og pærer i galleriet...

Relaterede Artikler

Stikkelsbærdessert

Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Makroner af kransekage med appelsin

Citronfromage

Læs mere om

  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Blommetrifli

Jordbærdrik som dessert

Stikkelsbærdessert

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00