Lækre vaniljekranse

Vanilje rangerer øverst på kvinders liste over foretrukne krydderier til søde sager. For det eksotiske krydderi forbindes med hygge, giver desserten et ekstra pift og bruges i alt fra hjemmelavet is til julekager. Her får i en opskift på dejlige vaniljekranse.

Annonce | Duften, konsistensen, smagen…

Dr. Oetker har siden 1893 "leveret varen" til bagværk, der skal hæve sig over det sædvanlige. Det startede med bagepulver, som blev forfinet af den tyske Apoteker Dr. August Oetker. Hævemidlet blev hurtig populært, og snart fulgte vanillesukker, aromaer og buddingpulver. Dr. Oetkers kvalitetsprodukter kom til Danmark i 1929 og er fortsat danskernes foretrukne, når resultatet skal være let og luftigt, smukt og smagfuldt.

En ny undersøgelse om kvinders "yndlingskrydderier til søde sager" fortaget af Dr. Oetker i anledning af julen og lanceringen af den nye Vanilje-Twister, som bruges til at kværne vaniljestænger, viser at danskerne årligt køber for 33 mio. kr. vaniljesukker, hvilket svarer til næsten 300.000 kilo af det kostbare krydderi. Og 96 pct. af de adspurgte kvinder placerer da også vanilje på deres liste over yndlingskrydderier til søde sager.

Vanilje-varianter

Det søde og fyldige krydderi sælges i mange forskellige afskygninger. vaniljestangen er den mest populære måde at bruge vanilje på. 82 pct. bruger vaniljestænger, 78 pct. bruger vaniljesukker, mens 30 pct. benytter sig at vaniljepulveret, når de laver lækkerier til familie og venner.

Ingredienser til lækre vaniljekranse:

(90-100 stk.)

500 g hvedemel
375 g koldt smør i tern
2 tsk. Dr. Oetker Madagascar
Vanilje-Twister eller 2 Dr. Oetker
Madagascar vaniljestænger
350 g sukker
2 poser (100 g) Dr. Oetker Hakkede mandler
1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
1 æg str. M/L
2 æggeblommer str. M/L

Fremgangsmåde:

Kom sigtet mel i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp.
Tilsæt Vanilje-Twister eller vaniljestænger. Bruges vaniljestænger flækkes skallen, kornene skrabes ud, skallen hakkes fint og det hele tilsættes.
Rør de øvrige ingredienser i blandingen og ælt til dejen er ensartet.
Dæk dejen med film og stil den i køleskabet i mindst 12 timer.
Tænd ovnen på 190° C varmluft eller 210° C traditionel varme.
Form vaniljekranse (Ø 4 cm) ved fx at bruge en kødhakker med stjernetylle og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.
Afkøl vaniljekransene på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.