Lagkage med appelsincreme

Flot lagkage bygget op af en makronbund med hindbærmarmelade og to lagkagebunde. Kagen er lagt sammen med en vanilje-appelsincreme, og på toppen er den pyntet med en smuk appelsinglasur, flødeskum og appelsinfileter.

Foto: Martin Tanggaard

Ingredienser

1 makronbund (se opskrift)
2 lagkagebunde (færdigkøbte)
Vaniljecreme (se opskrift)
Appelsincreme (se opskrift)
Hindbærmarmelade
Appelsinglasur (se opskrift)

Makronbund
180 g sukker
2 æggehvider
100 g bagemarcipan 

Vaniljecreme
½ vaniljestang
5 dl sødmælk
150 g sukker
6 æggeblommer
40 g majsstivelse

Appelsincreme
2 appelsiner
50 g sukker
2 dl fløde
½ citron

Appelsinglasur
Skal fra 3 appelsiner
Saft fra 2 appelsiner
Saft fra ½ citron
Lidt gul farve
300 g flormelis

 

PRØV OGSÅ: Othellolagkage

 

Fremgangsmåde

Makronbund: Bland sukkeret med 1 æggehvide og arbejd blandingen ind i marcipanmassen lidt efter lidt.
Arbejd derpå den sidste æggehvide ind, til massen er blød og lind. Makronmassen må endelig ikke være for flydende. Smør massen ud til en plade (22 cm i diameter) og bag den ved 175° i ca. 25 min. 

Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og læg det tomme hylster i mælken. 
Skil vaniljekornene med sukkeret og pisk det godt i blommerne – tilsæt majsstivelse. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den over æggeblandingen, imens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem i 30-45 sek. under piskning.
Hæld cremen igennem en sigte over i en skål og dæk den til med film. Lad den køle helt af.

Appelsincreme: Riv skallen fint af appelsinerne og mas den sammen med sukkeret. Pisk fløden til skum, til den er godt stiv, tilsæt sukker med appelsinskal samt saft fra ½ citron og ½ appelsin og pisk et par omgange mere.
Pisk vaniljecremen igennem, til den er glat og smidig. Vend forsigtigt cremen med flødeskummet. Gem ¼ af den færdige cremeblanding til opsmøring af lagkagen. 

Appelsinlagkage: Skær med en savtakket kniv makronbunden ensartet rund (20-22 cm i diameter) vha. en kagering. Skær de 2 lagkagebunde til i samme størrelse. Smør hindbærmarmelade på makronbunden. Læg et lag appelsincreme over, derpå en lagkagebund, så appelsincreme, endnu en lagkagbund og afslut med appelsincreme. Lad lagkagen trække i mindst 8 timer – gerne til dagen efter.

Appelsinglasur: Saft og revet skal fra citrusfrugterne kommes i en gryde, og der tilsættes flormelis, til glasuren er fast. Lun glasuren, hvorved den bliver tyndere. Tilsæt evt. lidt mere flormelis, til den har en god, smørbar konsistens. Herefter glaseres lagkagen. Når glasuren har sat sig, smøres kagen på siderne med den sidste ¼ af appelsincremen.

Pynt: Den sidste appelsin skæres i fileter og anvendes til dekoration. Kanten kan dekoreres med flødeskum eller evt. smørcreme.