Limetærte

Amerikansk-inspireret limetærte

Limetærte fra New York

Samlet tid:
2 timer, 50 min.
Bagetid: 10 + 15 min.

8 stk.

Tærtedej
Ca. 200 g digestive-kiks
75 g smør eller margarine
1 spsk. råsukker
1 tsk. stødt eller malet kardemomme

Fyld
4 æggeblommer
1 dl sukker
½-¾ dl saft af limefrugter (2-3 stk.)
Revet skal af 1-2 limefrugter
4 æggehvider
½ dl sukker

Pynt
2 dl piskefløde
Strimlet skal af 1-2 limefrugter

Sådan gør du - trin for trin
1. Begynd med tærtedejen: Sæt ovnen på 175°. Klip et stykke bagepapir til, så det passer til bunden af en rund springform, ca. 24 cm i diameter.

2. Knus digestive-kiksene i hånden eller i en køkkenmaskine. Smelt smørret eller margarinen. Stød kardemommen, hvis du bruger hele kerner. Bland smør/margarine, råsukker og kardemomme med de knuste kiks.

3. Tryk smuldredejen ud i formen. Forbag tærtebunden på risten nederst i ovnen i ca. 10 min. Lad den køle af.

4. Lav fyldet: Riv og pres limefrugterne. Pisk æggeblommer, sukker og limesaft i en skål. Sæt skålen i et vandbad. Vandet skal næsten koge, mens massen piskes til en fed creme.

5. Rør den revne limeskal i cremen. Pisk æggehvider og sukker stive. Vend æggehvidemassen i cremen.

6. Fordel limefyldet på tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen i ca. 15 min. Lad den køle af.

7. Lad limetærten stå i fryseren i ca. 2 timer. Tag tærten ud af fryseren ca. 20 min. før servering og stil den i køleskabet. Pisk fløden til pynten. Fordel flødeskummet over tærten og drys limeskal på. Tag tærten ud af formen og servér den.