Majkage

Skøn kage fra tillægget Jeg elsker kage

Foto: Linda Balsløv

20-24 stk.

Det skal du bruge:
800 g mel
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
100 g smør
½ dl fl øde
1 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. salt

Remonce:
100 g smør
100 sukker
1 tsk. kanel

Ude og Hjemmes kage-gruppe på facebook!

Sådan gør du:
Opløs gæren i lunken mælk, fløde og vand. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen sammen med æg, sukker og salt. Kom resten af melet i lidt af gangen, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve cirka 30 minutter under et fugtigt viskestykke. Rør ingredienserne til remoncen sammen. Rul dejen ud til et rektangulært stykke på 40 x 50 cm.

Smør remoncen på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen ud i 20-24 skiver og læg dem side om side i en bradepande med bagepapir. Lad dem hæve 20-25 minutter og pensl derefter med sammenpisket æg. Bages ved 200° (180° ved varmluft) i cirka 20-25 minutter.

Tip! Når "sneglene" er afkølet, kan de pyntes med glasur og krymmel.