Mandel-biscotti

Lækre, sprøde småkager til kaffe

Foto: Søren Kvist

Cirka 175 småkager

Det skal du bruge:
Ca. 175 småkager
250 g smør
400 g sukker
4 store æg
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
350 g mel
Fintrevet skal af 2 usprøjtede
citroner
2½ dl mandler

Opskrift på småkager med hvid chokolade og tranebær

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 160°. Beklæd to bageplader med bagepapir. Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene - ét ad gangen - og pisk dem grundigt ind i smørblandingen. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel og vend det i dejen sammen med citronskal og mandler. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for blød at håndtere - den skal dog stadig være klistret.

Del dejen i 6 portioner og form hver portion til en stang i bagepladens længde. Læg tre stænger dej på hver plade og bag dem i 30 min. Lad stængerne køle lidt på en rist, flyt dem til et skærebræt og skær dem i ganske tynde skiver (ca. 5 mm tykke) på skrå. Læg skiverne tilbage på bagepladerne og rist dem tørre i 15 min. i ovnen. Lad dem køle helt af på en bagerist, inden du lægger dem i en kagedåse. Her kan de holde i op til 1 måned.

Opskrift på hindbærsnitter