Onsdag d. 2. juli 2014 - af Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring
Mandelroulade
Rul en roulade

Opskrift på mandelroulade med bær
10 personer
Sværhedsgrad: Middel
Arbejdstid: 25 minutter
Bagetid: Cirka 8 minutter
Mandelbund:
100 g mandler
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
5 æg
85 g sukker
Fyld:
400 g flødeost naturel
50 g flormelis
Saften af 2 lime
Eventuelt vaniljesukker
300 g blandede bær + ekstra til pynt
Fremgangsmåde til mandelroulade
Populære kageopskrifter og bagegrej
![]() |
12 opskrifter på sunde kager du altid må spise |
![]() |
Lav dine egne perfekte macarons med det komplette macaronkit inkl. opskrifter |
![]() |
Opskrift på lækker hjemmelavet Strawberry Cheesecake |
Mandelbund: Blend mandlerne til fint mandelmel i en blender og bland dem med kartoffelmel og bagepulver. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne hvide og luftige sammen med sukkeret i en skål. Pisk hviderne stive i en anden, ren skål. Rør mandelblandingen i æggesnapsen og vend til sidst de stiftpiskede hvider i dejen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for et
jævnt lag, der kommer helt ud til kanten. Bag bunden i ovnen ved 200°i cirka 8 minutter, til den er let gylden og lige akkurat har sat sig. Vær opmærksom på, at det går hurtigt - bager bunden for længe, bliver rouladen meget svær at rulle pænt sammen. Drys et stykke rent bagepapir med sukker i et jævnt lag. Lad bunden køle af i 10 minutter, inden den vendes den ud på det sukkerdryssede bagepapir. Fjern dernæst det stykke bagepapir, som sidder fast under bunden. Lad rouladebunden køle af, inden fyldet skal på.
Fyld: Rør flødeost, flormelis og limesaft sammen til en lind creme. Smag eventuelt til med vaniljesukker. Skyl og rens bærrene, skold dem i kogende vand og dup dem tørre i et rent viskestykke. Fordel tre fjerdedele af flødeostecremen i et jævnt lag på rouladebunden og drys med de blandede bær. Rul forsigtigt og nænsomt rouladen stramt sammen. Brug bagepapiret til hjælp, når rouladen rulles. Kom den sidste fjerdedel af cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og afsæt små rosetter langs rouladens ryg. Pynt med friske bær.
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!