Muffins med pærer og ingefær

Skønne muffins med pærer og ingefær

Foto: Hjerteforeningen og All Over

Ca. 12 stykker

Det skal du bruge:
Dej:
200 g rørsukker
¾ dl raps-, majs- eller
vindruekerneolie
3 æg
275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær

Fyld:
3 pærer
2 tsk. sukker
2 tsk. stødt kanel

Muffins med banan og blåbær

Lækre linser

Sådan gør du:
Dej: Tænd ovnen på 200°. Rør sukker og olie godt sammen. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver og ingefær og rør det i dejen. Fordel dejen i 12 muffinforme af metal eller silikone foret med bagepapir-forme. Alternativt kan du bruge 2 engangsmuffinforme inden i hinanden.

Fyld: Halvér pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i både. Fordel disse i dejen i formene, drys kagerne med sukker og kanel og bag dem i ca. 15 min., til de er gyldne. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er færdigbagte. Hænger der dej ved, bages de i lidt længere tid. Lad kagerne afkøle, før du serverer dem.

Energi pr. stk.
1000 kJ (240 kcal)
Kulhydrat: 39 g
Fedt: 8 g,
heraf mættet fedt: 1 g

Frugt og grønt pr. stk.
Ca. 25 g