Muffins med yoghurt og skovbær

Skønne muffins med yoghurt og skovbær

Foto: Betina Hastoft

De fleste muffins er bagt med masser af smør, men i denne opskrift er smøret skiftet ud med yoghurt naturel og vindruekerneolie

Opskrift på muffins med yoghurt og skovbær

Tid: 15 minutter
Bagetid: 25 minutter
Antal: 12 styk

• 2½ dl yoghurt naturel
• 1 dl vindruekerneolie
• 2 æg
• 2 tsk. vaniljesukker
• 280 g hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 150 g brun farin
• 250 g blandede skovbær (fra frost, optøede)
• 12 muffinforme af papir eller silikone

Muffins med banan og blåbær

1. Tænd ovnen på 180º.

2. Pisk yoghurt, olie, æg og vaniljesukker sammen i en skål, brug en elpisker.

3. Bland hvedemel, bagepulver, brun farin og bær i en anden skål.

4. Hæld yoghurtblandingen i melblandingen, og vend det hele forsigtigt sammen med en ske uden at røre for meget.

5. Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip: Kagerne holder sig fint et par dage i en kagedåse med tætsluttende låg.

Lækre linser