Nøddetærte

Dessert serveret med is og friske bær

Det skal du bruge:

(6 portioner)

1½ dl hasselnødder, ca. 75 g,
1 dl mandelflager, ca. 50 g,
2 tsk. hvedemel,
3 æggehvider,
4 spsk. sukker.

Fyld:
1 liter light-vaniljeis, maks. 5 %, Friske eller frosne, optøede bær.

Sådan gør du:
Hak hasselnødderne i en foodprocessor og bland med mandler og hvedemel. Pisk æggehvider til stift skum, tilsæt sukker under omrøring. Vend æggehviderne ned i nøddeblandingen. Smør massen ud i en cirkel, ca. 20 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.

Bag ved 175° i ca. 10 minutter. Løsn kagen fra bagepapiret og lad den køle af. Rør isen, til den er blød, og fordel den over bunden. Sæt kagen i fryseren i mindst en time før servering.

Servér med friske eller optøede bær.