Søndag d. 16. november 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard
Othellolagkage
En fantastisk lagkage fra Conditori La Glace, der er Danmarks ældste kontori og kendt for sin store kagekunst

Opskrift på othellolagkage
Vaniljecreme
65 g maizenamel
Korn af 1 stang vanilje
250 g æggeblommer
½ l sødmælk
120 g sukker
½ dl neskaffe
1⁄4 l piskefløde
Rør maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen i en skål. Bring sødmælk og sukker til kogepunktet og tag gryden væk fra varmen. Hæld lidt af mælken over i æggeblandingen, til der er nogenlunde lige meget af æggeblanding og mælk. Hæld derefter æggeblandingen op i resten af mælken i gryden og pisk det godt igennem. Fortsæt med at piske og sæt gryden tilbage på varmen. Når cremen når kogepunktet, er den færdigkogt. Tilsæt ½ dl neskaffe og smelt den i den varme creme. Stil cremen til afkøling. Fløden tilsættes senere.
Makronmasse
2 æggehvider
180 g sukker
100 g marcipan
Bland 1 æggehvide med sukkeret, til alt sukkeret er fugtigt og grødagtigt i konsistens. Arbejd marcipanen igennem på bordet, imens du lidt efter lidt tilsætter sukkergrøden. Det er yderst vigtigt, at der ikke kommer marcipanklumper i massen. Den færdige marcipanmasse justeres med sidste æggehvide, til du har en lind, ensartet og blank makronmasse. Makronmassen smøres ud til en bund (18-20 cm i diameter) og bages ved 175º i ca. 20 min.
Populære kageopskrifter og bagegrej
![]() |
12 opskrifter på sunde kager du altid må spise |
![]() |
Lav dine egne perfekte macarons med det komplette macaronkit inkl. opskrifter |
![]() |
Opskrift på lækker hjemmelavet Strawberry Cheesecake |
Lagkagebunde
3 æg
125 g sukker blandet med korn af ½ vaniljestang
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
¾ tsk. bagepulver
Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Vej dejen af på bagepapir (200 g) og smør den ud til to bunde af samme størrelse som makronbunden. Bag bundene ved 220° i ca. 7 min., men hold øje med dem under hele bagningen.
Sammenlægning
Ret makronbunden og de 2 lagkagebunde til med en kagering, så du har 3 nøjagtigt lige store bunde. De afskårne kanter anvendes til at rette op med, når kagen lægges sammen. Pisk vaniljecremen glat og pisk ¼ liter piskefløde til et fast flødeskum. Vend det i vaniljecremen. Læg en stor skefuld flødecreme på makronbunden og smør den ud med en paletkniv. Hæft kanter af lagkagebund ude i kanten af makronbunden som støtter og holder på cremen. Læg mere creme på, smør ud og læg en lagkagebund lige ned på cremen. Fortsæt på samme måde og læg den sidste lagkagebund på cremen. Smør othellolagkagen, så den er glat af flødecreme hele vejen rundt på siderne.
PRØV OGSÅ: Brombæris fra La Glace
Chokoladeglasur
½ dl vand
½ dl kakaopulver
Ca. 500 g flormelis
Lun vandet og tilsæt kakaopulveret. Kom flormelis i lidt efter lidt, til du har en sej, lun chokoladeglasur. Smør et jævnt lag ud på toppen af kagen, uden at glasuren løber ned ad siderne.
Pynt til slut med flødeskum eller smørcreme.
Prøv også: La Glace: Sommeris med frugt
Lav de fineste kager
Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
(Indeholder affiliate links)
SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.
Årets top 10 kager
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!