Pærekage

Denne pærekage smager af vanilje, kanel og ingefær.

Pærekage

Samlet tid: 1 tim. Bagetid: 35-40 min.

24 stk.

6 halvfaste Anjou-pærer
4 æg
4 dl råsukker
5 dl hvedemel
4 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt kanel
1-2 tsk. stødt ingefær
100 g smør eller
margarine
2 dl mælk

Tilbehør
Vand og en citron

Sådan gør du - trin for trin:

1. Sæt ovnen på 175°. Skræl pærerne, og fjern kernerne. Skær dem i både og læg dem derefter i en skål med vand og citron, så de ikke bliver mørke, mens du forbereder resten.

2. Pisk æg og råsukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med bagepulver, vaniljesukker, kanel og ingefær. Smelt smørret eller margarinen. Når det er kølet lidt af, hældes mælken i.

3. Tilsæt mel- og den halve mælkeblanding til det piskede æg. Rør dejen glat, og rør derefter resten af mælkeblandingen i.

4. Hæld dejen i en form, ca. 25 x 30 cm, der beklædes med bagepapir.

5. Tør pærebådene af og sæt dem jævnt ned i dejen. De skal stå tæt.

6. Bag kagen nederst i ovnen i 35-40 min. Den pind, du mærker efter med, skal være næsten tør, når kagen er bagt færdig. Løft bradepanden ud og lad den køle af på en rist.

7. Skær kagen i passende stykker og servér med lidt piskefl øde eller en kugle vaniljeis. Det bliver ekstra festligt, hvis du pynter med blade af citronmelisse.