Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Pærekage med marcipan

Pærekage med marcipan

Lone Landmands pærekage med marcipan er en næsten konfektagtig kage, der er det perfekte søde punktum for en dejlig frokost. Spis den med en skøn vaniljecreme.

Mail Print

Tirsdag d. 10. december 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Lone Landmands pærekage med marcipan


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ca. 10-12 stykker

Ingredienser

Pærekage med marcipan
4 pærer
1 spsk. honning
250 g smør
250 g rørsukker
4 æg
300 g bagemarcipan
200 g mel
1 tsk. bagepulver
2½ dl god vaniljecreme (se opskrift)
2½ dl piskefløde til serveringen

Vaniljecreme
2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
50 g sukker
1 vaniljestang
3 æggeblommer
1 stor tsk. maizenamel




PRØV OGSÅ: Lone Landmands æbletærte med citronskal


Fremgangsmåde

Vaniljecreme: Hæld mælk og fløde i en lille gryde. Tilsæt halvdelen af sukkeret og den flækkede vaniljestang. Varm blandingen op under omrøring, til den damper.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret og maizenamelet.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen i en tynd stråle og under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op under stadig omrøring. Lad cremen nå kogepunktet og lad den boble fra bunden i 1 minut, inden du tager den af varmen.

Pærekage: Tænd ovnen på 190° (ikke varmluft). Beklæd en stor springform med bagepapir.
Skræl pærerne, skær dem i kvarter, fjern kernehusene og skær hver båd i 4 skiver.
Kom pæreskiver og honning i en lille gryde. Vend det rundt over svag varme, til honningen er smeltet og dækker pærerne.
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggene et efter et under stadig piskning. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og tilsæt den sammen med mel, bagepulver og 2½ dl af din vaniljecreme. Rør kortvarigt dejen sammen, hæld den i springformen og læg pærestykkerne ovenpå. Dryp med
2 spsk. honning-pæresaft fra gryden. Læg et stykke bagepapir over formen og sæt det hele i ovnen. Bag kagen i 45 min., tag bagepapiret af og bag den i yderligere
30 min. Ovne varmer forskelligt - kontroller med en spids kniv om kagen er færdigbagt, inden du tager den ud af ovnen. Lad kagen køle af.

Ved servering: Pisk 2½ dl fløde til flødeskum og vend det sammen med de resterende 2½ dl vaniljecreme. Servér cremen som en pragtfuld ledsager til den fine dessertkage.

Relaterede Artikler

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Stikkelsbærdessert

Linguine med sej, tomat og basilikum

Læs mere om

  • lone landmand
  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Blommetrifli

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed

På familiejournal.dk kan du lære at lave din egen marcipan

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00