Lørdag d. 3. november 2012 - af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist
Pæretærte med sprød smuldredej
Måske har du nogle pærer, og måske trænger du til en enkel tærte. Så får du her opskriften på pæretærte med smuldredej

Forsød dagen med denne lækre pæretærte, der er hurtig og nem at bage. Opskriften giver en stor pæretærte eller 5 portionstærter.
Du kan også anvende andre frugter end pærer. God frugt i bunden af et fad og en krydret smuldredej på toppen - det er alt, hvad det handler om.
Ingredienser til pæretærte med smuldredej
5 modne, men faste pærer
Saft af ½ citron
2 tsk. kanel
50 g hvidt sukker
150 g mel
100 g smør
50 g mørkt muscovadosukker
1 tsk. vaniljesukker
PRØV OGSÅ: Krydret æbletærte
Fremgangsmåde til pæretærte
Tænd ovnen på 180°. Smør 5 små portionstærteforme eller 1 stor tærteform.
Skræl pærerne, del dem i kvarter og skær kernehusene væk. Skær pærebådene i mindre stykker og læg dem i en skål. Pres citronsaft over og vend det hele rundt.
Bland kanel med 2 spsk. af det hvide sukker. Drys blandingen over pærestykkerne og vend dem igen rundt.
Bland mel, smør, muscovadosukker, vaniljesukker og resten af det hvide sukker i en røreskål, til du har en grov og klumpet masse.
Du kan bruge en køkkenmaskine, men du kan også bare smuldre ingredienserne sammen med fingrene - så er det nemmere at stoppe i tide.
Fordel pærestykkerne i bunden af formen/formene og fordel smuldredejen på toppen af frugten. Bag din pæretærte i 30 min.
Lækkert tilbehør
Servér din pæretærte med en god vaniljeis, og du har en forførende dessert uden de store krumspring. Og uden ret meget opvask.
Prøv også massere af gode tærter fra udeoghjemme.dk
Se vores lækkerier med æbler og pærer i galleriet her: